Babele de martie. Cum alegi ziua care îți prevestește cum îți va fi tot anulTradiția spune că în vremea este capricioasă în această perioadă. Femeile își pot alege o zi iar dacă vremea va fi frumoasă și cerul senin, atunci vor fi vesele și vor avea parte de lucruri bune în lunile următoare. În schimb, dacă va fi frig și înnorat, atunci nu va fi un an prea bun. Dacă va ploua ori va ninge, atunci vaor avea parte de bogăție. 

Primele zile de primăvară mai sunt cunoscute și ca Zilele Babei Dochiar, care începe să-și dea jos în fiecare zi câte unul dintre cele nouă cojoace. Baba Dochia şi-a luat numele de la Sfânta Muceniţă Evdochia, sărbătorită pe 1 martie.

Cum alegi Baba

Ziua care vrei să-ți prevestească ce îți rezervă anul poate fi aleasă la întâmplare, dar există și o metodă care te ajută să știi care este cea mai potrivită pentru tine. Aceasta este legată de ziua de naștere. Femeile născute în zile cu două cifre, îți pot stabili baba adunând cele două numere. 

Previziuni meteo

În zilele de 1-2 martie, cerul va fi înnorat în toată țara, cu ploi slabe, vânt și ceață. Temperaturile sunt scăzute așa că va fi frig, mai ales în nordul Moldovei și în sudul Banatului.  

Pe 3-4 martie, vremea va fi asemănătoare cu zilele precedente, cu vânt și ceață. Pe 4 martie va fi lapoviță și ninsoare în nordul țării. 

În ziua de 5 martie va fi frig dar temperaturile încep să crească. 

Pe 6-7 martie va fi mai cald, soare și temperaturi de 14 grade în Capitală.

În ziua de 8 martie, vremea va fi și mai caldă, soare, cu 17 grade în București și Brașov și 14 grade la Timișoara. 

Pe 9 martie se face frig din nou, temperaturile scad și in București, iar la munte va ninge.

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

”O opțiune de transport rapidă, confortabilă și în siguranță”. Biletele pot fi deja cumpărate

Urmatoarea stire

Senatul a adoptat proiectul de lege care interzice publicitatea la jocuri de noroc şi pariuri în timpul zilei

Stiri pe aceeasi tema