Avioanele rusești vor fi primite pe aeroportul din nordul Ciprului. Presa turcă spune că Erogan se va afla la bordul primului zbor


Marti, 20 Septembrie 2022, ora 13:46

367 citiri

Guvernul Federației Ruse a dat aprobare pentru zboruri directe din Rusia către aeroportul Ercan din nordul ocupat al insulei Cipru, a anunțat ziarul turc Milliyet, citând surse diplomatice.

Primul zbor, potrivit raportului, va avea loc pe 15 noiembrie, data aniversării declarației unilaterale de independență și ziua în care va fi inaugurat noul aeroport.

Președintele Turciei, Recep Tayyip Erogan, se va afla la bordul primului zbor, a relatat Milliyet, care a văzut în această evoluție o victorie diplomatică pentru nord-ciprioți și Turcia, susținând că acest lucru va deschide calea pentru recunoașterea pseudo-statului.

Erdogan are legături strânse cu președintele Rusiei, Vladimir Putin, iar relațiile dintre cele două țări nu au fost afectate de războiul din Ucraina.

Liderul cipriot turc Ersin Tatar, a fost mai degrabă prudent, declarând ziarului că “vom saluta o astfel de evoluție cu Rusia, în cadrul echilibrului politic cu Turcia, dacă se va întâmpla”.

El a adăugat: “O astfel de dezvoltare ar fi un pas foarte important pentru “TRNC” (autoproclamata Republica Turcă a Ciprului de Nord), așa începe recunoașterea, important fiind mișcarea economică”.

El a pus lipsa zborurilor directe pe seama obiecțiilor ciprioților greci. “Rusia, din motive proprii, a retras această obiecție, spunând că dacă o companie privată dorește să zboare de la Moscova direct la Ercan, nu există nicio problemă”, a spus el.

Răspunzând la aceste rapoarte, purtătorul de cuvânt adjunct al guvernului, Niovi Parissinou, a declarat pentru Cyprus Mail: “Singurul lucru pe care îl pot spune în acest moment este că nu există nicio actualizare oficială cu privire la această chestiune. Când va exista ceva oficial, va fi tratat în consecință. Ministerul Afacerilor Externe și alte autorități competente monitorizează, de asemenea, evoluțiile”.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

INTERVIU Copii luați de lângă părinți ”pentru că erau îndemnați să meargă la biserică”. Robert Sihiartău acuză abuzuri ale autorităților germane în cazul Furdui

Urmatoarea stire

ANPC anunță controale la furnizorii de energie electrică

Stiri pe aceeasi tema