Avioane de luptă americane au interceptat aeronave ruseşti în apropiere de Alaska


Două avioane de luptă americane au interceptat patru avioane ruseşti în apropiere de Alaska, a anunţat marţi Comandamentul Nord-American de Apărare Aerospaţială (NORAD), relatează miercuri AFP.

FOTO AFP

Această interceptare „de rutină” a unor aeronave ruseşti, în special modele de bombardier greu Tu-95 şi avion de vânătoare Su-35, a avut loc luni, a spus indicat NORAD într-un comunicat.

Aceasta este o operaţiune care constă în escortarea unui avion potenţial rival care s-ar afla prea aproape de un spaţiu aerian sau care a intrat în acesta, potrivit Agerpres.

„Avioanele ruseşti au rămas în spaţiul aerian internaţional şi nu au intrat în spaţiul aerian suveran american sau canadian”, a adăugat sursa citată, precizând că o astfel de activitate rusă „are loc în mod constant şi nu a fost considerată o ameninţare sau o activitate provocatoare”.

De asemenea, două avioane de vânătoare olandeze F-35 au interceptat luni o formație de trei avioane militare rusești în apropiere de Polonia.

Incidentul aerian intervine pe fondul tensiunilor intense dintre Rusia şi NATO din cauza invaziei militare ruse în Ucraina.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cutremurul din Gorj a înregistrat replici pe parcursul întregii nopți, majoritatea fiind de intensitate mică

Urmatoarea stire

TikTok Update este Disponibil, ce Noutati Aduce pentru Telefoane Acum

Stiri pe aceeasi tema