[ditty id=108033]

Avertisment ANM! Meterologii au anunțat când va ninge în România și dacă furtuna arctică va ajunge în țara noastră


  • Meteorologii au anunțat când va ninge în România
  • Ce șanse sunt ca furtuna arctică să ajungă în țara noastră

Românii s-au obișnuit deja cu temperaturile ridicate care s-au înregistrat în ultimul timp, uitând de faptul că se aflăm în prima lună de iarnă. Cu toate acestea, meteorologii au revenit cu un nou anunț, spunând pentru când este prognozată ninsoarea în România, dar și dacă furtuna arctică are șanse să ajungă în țara noastră. În ultimele zile, acest fenomen extrem a cauzat dezastre în Statele Unite ale Americii.

Meteorologii au anunțat când va ninge în România

Meteorologii au venit cu un anunț mult așteptat de către de toți românii, și anume momentul în care va ninge în România. În ultima perioadă, temperaturile au fost neobișnuit de mari pentru luna decembrie, astfel că oamenii nu au simțit venirea iernii.

La polul opus Europei, vremea a stat cu totul diferit. Furtuna arctică a cauzat dezastre și a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii, unde s-au înregistrat inclusiv decese cauzate de zăpadă și îngheț. Din acest motiv, Elena Mateescu a precizat care sunt șansele ca această furtună să ajungă și în România, fiind un fenomen extrem care a șocat o lume întreagă.

”În ultimele zile ale acestui an, dar și în debutul anului 2023, vremea va fi deosebit de caldă. Valorile maxime, în următoarele zile, se vor situa între 6…14 grade. Chiar și în noaptea de Revelion vom avea temperaturi minime pozitive, cu cele mai ridicate valori în partea de vest a țării, până la 6-7 grade. În restul regiunilor, valori între 0-5 grade. Inclusiv în Capitală valorile vor fi pozitive, între 2-4 grade. Am avut cea mai călduroasă zi de 25 decembrie, cel puțin pentru Capitală, din istoria măsurătorilor meteorologice. Până în jurul datei de 10 ianuarie temperaturile rămân ridicate. Începând din a doua parte a iernii, cam de pe 16 ianuarie, am putea avea și intervale în care să apară fenomenele specifice iernii: strat de zăpadă și în zone mai joase de relief și viscol”, a declarat Elena Mateescu, pentru România TV.

Elena Mateescu le-a dat vești bune românilor

Elena Mateescu a explicat fenomenul extrem care a făcut ravagii în Statele Unite ale Americii, dar și care sunt șansele ca furtuna arctică să ajungă și în România. Ei bine, românii nu trebuie să își facă griji, deoarece acest lucru este puțin probabil să se întâmple.

”Masa de aer polar în zona respectivă asociată cu gradul de umezeală au determinat geneza şi modul de manifestare a ciclonului care afectează acum această parte a globului. Europa traversează, însă, o perioadă cu o vreme mai caldă decât în mod obişnuit, pentru că masa de aer de origine tropicală rămâne pe un blocaj anticiclonic de interes la latitudini mai coborâte şi cu siguranţă afectează inclusiv partea de sud-est, zona în care ne aflăm şi noi”, a declarat Elena Mateescu pentru sursa citată anterior.

Citește și: Avertisment ANM! Cod galben de ceaţă densă, burniţă şi polei. Ce județe sunt vizate

Citeste continuarea pe spynews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

INFOMANIA • 29 decembrie în istoria muzicii

Urmatoarea stire

Bastonul contelui (79)

Stiri pe aceeasi tema