Avantaje pentru iluminat utilizand becuri LED in casa


Avantajele iluminatului cu LED-uri sunt numeroase ╚Öi foarte importante. ├Äntotdeauna se vorbe╚Öte despre economiile de energie, precum ╚Öi despre economiile la factura de electricitate, dar exist─â multe alte avantaje ╚Öi beneficii pe care iluminatul cu plafoniere LED sau corpuri de iluminat le poate aduce ├«n casa dumneavoastr─â. ├Än aceast─â postare, am adunat avantajele ├«n care ve╚Ťi vedea valoarea deosebit─â pe care iluminatul cu LED-uri o poate aduce casei dumneavoastr─â. Progresele tehnologice au permis evolu╚Ťia diodelor emi╚Ť─âtoare de lumin─â (LED), care au fost perfec╚Ťionate pentru a ob╚Ťine o putere luminoas─â mai mare.

Versatilitate LED-urilor

├Än prezent, multe companii produc─âtoare au proiectat corpuri de iluminat ╚Öi plafoniere LED pentru a crea tot felul de medii. Acestea pot fi utilizate ├«n iluminatul stradal, pie╚Ťe, gr─âdini, birouri, fabrici, case sau vehicule. ├Än acest articol v─â vom prezenta avantajele de care v─â pute╚Ťi bucura prin instalarea de corpuri de iluminat cu LED ├«n fiecare dintre aceste scenarii posibile, fie ├«n exterior, fie ├«n interior. V─â invit─âm s─â descoperi╚Ťi cum s─â face╚Ťi acest lucru.

Dup─â cum am spus, diverse companii au dezvoltat dispozitive de conectare care utilizeaz─â vechile suporturi de l─âmpi sau dispozitive electrice ├«n care erau plasate tuburile fluorescente. Aceast─â evolu╚Ťie face posibil─â schimbarea sistemului de iluminat la un cost foarte sc─âzut, deoarece becurile cu LED sunt produse ├«n prezent la pre╚Ťul becurilor cu incandescen╚Ť─â. Prin instalarea becurilor cu LED ├«n cas─â se pot face economii semnificative la factura de electricitate, deoarece acestea consum─â mult mai pu╚Ťin─â energie dec├ót sistemele de iluminat tradi╚Ťionale. Chiar mai pu╚Ťin dec├ót a╚Öa-numitele becuri economice, care folosesc acela╚Öi principiu ca ╚Öi tuburile fluorescente.

Iluminat ecologic și decorativ

Produsele bazate pe tehnologia LED, precum corpuri de iluminat ╚Öi plafoniere LED, permit decoratorilor ╚Öi arhitec╚Ťilor s─â ob╚Ťin─â efecte speciale cu lumin─â alb─â ╚Öi colorat─â, care erau de neconceput p├ón─â acum c├ó╚Ťiva ani din cauza costurilor implicate. Acestea au un grad ridicat de versatilitate atunci c├ónd vine vorba de crearea de scenarii diferite at├ót ├«n interior, c├ót ╚Öi ├«n exterior, cum ar fi gr─âdina ╚Öi zona de piscin─â, unde putem implementa corpuri de iluminat submersibile sau chiar benzi de LED-uri pe marginea piscinei pentru a da o not─â diferit─â, care pe timp de noapte poate servi at├ót ca iluminare de baz─â, c├ót ╚Öi ca efect de iluminare decorativ─â.

Corpurile de iluminat etan╚Öe pot fi, de asemenea, utilizate pentru a da profunzime spa╚Ťiului exterior ├«n zonele ├«n care exist─â f├ónt├óni ornamentale de teras─â sau chiar cascade false, ob╚Ťin├ónd efecte spectaculoase. Utilizarea tehnologiei LED ├«n iluminat a avut un efect benefic asupra mediului. Se nume╚Öte iluminat ecologic deoarece nu utilizeaz─â mercur sau gaze care produc efectul de ser─â ╚Öi care sporesc ├«nc─âlzirea global─â. Acest lucru le face s─â fie cea mai inteligent─â alegere atunci c├ónd se ├«nlocuiesc l─âmpile tradi╚Ťionale cu halogen, datorit─â eficien╚Ťei energetice ╚Öi eficacit─â╚Ťii luminoase.

Eficien╚Ť─â, eficacitate ╚Öi siguran╚Ť─â

LED-urile sunt sigure, deoarece func╚Ťioneaz─â cu curent continuu de joas─â tensiune. Acest lucru reduce considerabil accidentele casnice datorate electrocut─ârii ╚Öi evit─â desc─ârc─ârile nepl─âcute ale l─âmpilor ╚Öi luminilor de perete. Exist─â o mare varietate de corpuri de iluminat cu LED-uri cu forme diferite ╚Öi modele ├«ndr─âzne╚Ťe. Acestea sunt fabricate ca puncte de lumin─â direc╚Ťional─â, sub form─â de benzi, plafoniere, tuburi ╚Öi o gam─â larg─â de becuri, pentru a ├«nlocui vechile becuri cu incandescen╚Ť─â, becuri cu consum redus de energie sau tuburi fluorescente.

Consumul redus al corpului de iluminat permite economii semnificative de energie. Eficien╚Ťa corpului de iluminat se bazeaz─â pe durata de via╚Ť─â util─â lung─â ├«n compara╚Ťie cu corpurile de iluminat tradi╚Ťionale ╚Öi pe consumul redus de energie.

Plafoniere LED sau corpuri de iluminat LED au o emisie redus─â de c─âldur─â. Proiectat cu un radiator pentru a evita supra├«nc─ârcarea. Acestea produc o lumin─â clar─â ╚Öi str─âlucitoare, cu pornire imediat─â ╚Öi f─âr─â p├ólp├óiri. Durat─â de via╚Ť─â este mai lung─â dec├ót becurile tradi╚Ťionale. Durata de via╚Ť─â util─â a LED-urilor poate fi cuprins─â ├«ntre 20.000 ╚Öi 50.000 de ore (aproximativ 6 ani), ├«n timp ce cea a unui bec cu halogen este de aproximativ 2.000 de ore.

Ti-a placut acest articol? Urmareste Business24 si pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Business24.

Citeste continuarea pe business24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Cum a fost omorât Tudor Vladimirescu și cine l-a trădat? Interviu cu istoricul Tudor Dinu

Urmatoarea stire

Avanpremier─â pentru Mondial. Vezi pariurile zilei pentru Danemarca

Stiri pe aceeasi tema