Autostrada Ploieşti – Braşov, un nou traseu, la jumătate de preţ. În toamnă va fi scos la licitaţie transonul Codlea – Cristian – Râşnov Autostrada Ploiești-Brașov are un nou traseu, iar costul variantei acceptate de CNAIR este de 4 miliarde de euro. În urma şedinţei pe această temă, care a avut loc la Ploieşti, Ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu a anunţat că, în noua propunere, costul este la jumătate faţă de până acum.

„Fără a acuza pe nimeni, nu poţi pe 160 de km de autostradă să vii cu un cost de 8 miliarde de euro. Cam asta propunea, surpriză, aceeaşi companie care a făcut studiul de fezabilitate şi proiectul pentru A7 şi despre care vă spuneam mai devreme, că ei sunt cei care au câştigat în urmă cu vreo 2-3 ani licitaţia. Şi au propus un traseu cu care eu nu cred că avem cum să fim de acord, pe 160 de km să ai un cost de 8 miliarde, pentru că nu poţi să acoperi măcar din fonduri europene aceste costuri”, a declarat ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu.

În context, ministrul a explicat că a solicitat refacerea traseului şi găsirea unor soluţii „mai realiste”, iar CNAIR a acceptat o propunere care urmează să fie prezentată public şi care are un cost de 4 miliarde de euro.  

„Au venit cu o propunere pe care CNAIR a acceptat-o, care are ca şi cost undeva la jumătate, 4 miliarde, care va fi prezentată şi care sper eu să rămână finală”, a declarat Sorin Grindeanu.  

Acesta s-a arătat convins că în toamnă CNAIR va putea scoate la licitaţie primul tronson al acestei autostrăzi, dar dinspre Braşov, în zona Codlea-Cristian-Ghimbav.  

„Acolo e un nod care face legătura între diverse lucrări de infrastructură, acolo lucrurile sunt terminate şi se poate scoate la licitaţie”, a arătat ministrul, referindu-se la sectorul de 6 kilometri dintre Cristian şi Râşnov. 

Citeste continuarea pe brasovmetropolitan.ro

Total
0
Shares
1 comentariu
  1. Degeaba se fac autostrazi daca se circula cu viteze mult peste limita legala si nu se respecta regulile de circulatie… Majoritatea spun ca regulile sunt pentru a fi incalcate, pana vin baietii cu nino-nino si te lasa fara permis.

Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema