ATM-urile Bitcoin: o nouă modalitate de a cumpăra sau vinde cripto fără taxe


În ultimii ani, Bitcoin și alte criptomonede au devenit din ce în ce mai populare și sunt din ce în ce mai mult utilizate ca mijloc de plată sau investiție. Cu toate acestea, procesul de cumpărare sau vânzare a criptomonedelor poate fi adesea costisitor și ineficient. Cu toate acestea, introducerea ATM-urilor Bitcoin a adus o nouă modalitate de a cumpăra și vinde cripto, fără taxe suplimentare și cu ușurință.

ATM-urile Bitcoin sunt dispozitive electronice care permit utilizatorilor să cumpere și să vândă criptomonede, în special Bitcoin, în mod similar cu modul în care se utilizează bancomatele tradiționale pentru a accesa conturile bancare.

Cum finctioneaza ATM-urile cu ajutorul Wallet-ului?

Aceste ATM-uri funcționează prin intermediul unei rețele globale de schimburi criptomonetare, cum ar fi Bitstamp sau Coinbase, și permit utilizatorilor să convertească moneda lor tradițională (de exemplu, dolari sau euro) în Bitcoin sau invers.

Pentru a utiliza un ATM Bitcoin, utilizatorii trebuie să își deschidă un portofel digital pentru a stoca Bitcoin. Portofelele digitale sunt esențiale pentru utilizarea ATM-urilor Bitcoin, deoarece acestea permit utilizatorilor să trimită și să primească criptomonede.

În timp ce ATM-urile Bitcoin pot fi folosite pentru a cumpăra Bitcoin, ele pot fi, de asemenea, folosite pentru a vinde Bitcoin și a primi bani în moneda tradițională. În plus, multe ATM-uri Bitcoin permit utilizatorilor să cumpere și să vândă alte criptomonede, cum ar fi Ethereum sau Litecoin.

În general, ATM-urile Bitcoin sunt concepute pentru a fi ușor de utilizat, cu interfețe intuitive care ghidează utilizatorii prin procesul de cumpărare și vânzare de criptomonede. Cu toate acestea, acestea pot fi, de asemenea, costisitoare, cu taxe care variază de la un operator la altul.

Un alt aspect important de luat în considerare este faptul că, în ciuda popularității lor crescânde, ATM-urile Bitcoin rămân nereglementate în multe jurisdicții. Acest lucru poate fi problematic pentru utilizatori, deoarece aceștia nu beneficiază de aceleași protecții și garanții legale pe care le oferă tradiționalele ATM-uri bancare.

Cum funcţionează ATM-urile Bitcoin?

ATM-urile Bitcoin sunt dispozitive electronice care permit utilizatorilor să cumpere și să vândă Bitcoin cu bani cash. Acestea sunt similare cu ATM-urile tradiționale, dar în loc să elibereze bancnote, ele transferă Bitcoin în portofelul digital al utilizatorului.

ATM-urile funcționează printr-un proces simplu, care implică câțiva pași de bază. În primul rând, utilizatorul introduce bani cash în ATM. Acesta poate fi orice bancnotă de la moneda locală până la dolarul american sau euro.

După ce utilizatorul introduce banii, acesta trebuie să scaneze codul QR al portofelului digital pentru a primi Bitcoin-ul achiziționat. Dacă utilizatorul nu are un portofel digital, atunci ATM-ul poate genera unul nou. După ce codul QR este scanat, Bitcoin-ul este transferat în portofelul digital al utilizatorului, iar tranzacția este finalizată.

Este important de menționat că ATM-urile funcționează pe baza unor taxe și comisioane. Acestea variază în funcție de ATM-ul utilizat și de cantitatea de Bitcoin cumpărată sau vândută. În general, aceste comisioane sunt mai mari decât cele pentru tranzacțiile online cu Bitcoin, dar oferă avantajul de a permite utilizatorilor să cumpere sau să vândă Bitcoin rapid și ușor.

FTX a fost un schimb online de criptomonede, similar cu Binance, care a primit sprijin și investiții semnificative de la politicieni americani, companii de investiții și chiar celebrități, cum ar fi Tom Brady și Kevin O’Leary. A devenit atât de mare încât a dat numele său unui stadion de sport uriaș. Cu toate acestea, investitorii și clienții FTX nu știau că banii lor erau folosiți pentru tranzacții riscante, iar compania nu avea un ofițer de conformitate sau un contabil pentru a monitoriza tranzacțiile.

Cum să utilizați un ATM  Bitcoin

Sam Bankman-Fried, care avea o avere de aproximativ 26 de miliarde de dolari la acea vreme, făcea în esență ce dorea, fără ca cineva să-l verifice. Unele instituții de presă îl comparau cu Warren Buffet, un investitor renumit și respectat în lume. Unii congresmeni americani și influenți populari, precum Bitboy Crypto, au încercat să avertizeze despre practicile neetice de pe bursa FTX, dar fără succes.

FTX a intrat în declin când Binance, cel mai mare schimb de criptomonede, a dezvăluit practicile neetice ale FTX. Tokenul nativ FTX, FTT, a început să fie vândut în masă, iar clienții au început să-și transfere activele de pe schimb. FTX a suspendat toate retragerile, iar Sam Bankman-Fried a cerut ajutor pe contul său de Twitter, care de obicei era folosit pentru a contesta afirmațiile altora despre el și compania sa. El a căutat un bail-out sau o cumpărare pentru a salva compania, dar nu a primit sprijin. De atunci, s-au dezvăluit detalii șocante despre practicile neetice din culisele schimbului criptografic FTX. Au apărut și zvonuri, cum ar fi cel despre spălarea de bani și transferul de fonduri către Partidul Democrat din SUA prin intermediul unui parteneriat cu FTX, dar acestea au fost discreditare ulterior.

Cum să utilizați un ATM Bitcoin

Bitcoin-urile au devenit o alegere populară de investiții și de tranzacționare pentru mulți oameni din întreaga lume. Un mod convenabil de a cumpăra Bitcoin este prin intermediul unui ATM Bitcoin. Acesta este un dispozitiv care permite utilizatorilor să cumpere Bitcoin folosind numerar, fără a fi nevoie de intermediari sau schimburi.

Iată cum să folosești un ATM:

Găsește un ATM Bitcoin – Bitcoin ATM Bucuresti

Există multe site-uri sau aplicații care oferă hărți sau liste de ATM-uri Bitcoin din întreaga lume. Alege unul aproape de locația ta.

Obține o adresă Bitcoin

Pentru a putea participa la rețeaua Bitcoin, ai nevoie de o adresă Bitcoin. Poți obține una utilizând un portofel software sau hardware.

Creează sau folosește un portofel existent

Dacă nu ai un portofel, multe ATM-uri oferă și opțiunea de a genera un nou portofel din hârtie pentru tine. Ai grijă că portofelele din hârtie trebuie tratate cu același nivel de grijă ca și banii cash, deoarece acestea pot fi ușor pierdute sau furate.

Cunoaște-ți clientul (KYC)

În funcție de suma pe care dorești să o achiziționezi și de reglementările locației specifice, este posibil să trebuiască să furnizezi o identificare pentru conformitatea KYC. Acesta este un standard regulatoriu pentru a preveni activități ilegale, cum ar fi spălarea banilor sau finanțarea terorismului.

Folosește codul QR

Când utilizezi un ATM Bitcoin , codul tău QR este esențial. Acest cod QR reprezintă adresa ta Bitcoin și este ceea ce va trebui să scanezi pentru a permite ATM-ului să știe unde să-ți trimită BTC.

Verifică adresa

Înainte de a trimite fondurile, asigură-te că verifici adresa de două ori, deoarece trimiterea de fonduri la o adresă greșită poate duce la o pierdere permanentă a fondurilor.

Verifică și alte criptomonede suportate

Unele ATM-uri suportă și alte criptomonede, deci este bine să verifici asta înainte de a face o achiziție.

Introdu numerarul

Odată ce ai adresa ta Bitcoin și ai finalizat orice cerință KYC necesară, poți introduce numerar în acceptorul de bancnote al ATM-ului. Bitcoin-ul va fi apoi transferat în portofelul tău.

Primiți un bon de plată

Unele ATM-uri oferă, de asemenea, opțiunea de a primi un bon de plată din hârtie sau prin SMS pentru tranzacția ta. Este important să ai în vedere că disponibilitatea

De ce să folosiți un ATM Bitcoin?

De ce să folosiți un ATM Bitcoin?

Dacă te întrebi de ce ai folosi un ATM Bitcoin, există câteva beneficii importante de luat în considerare. În primul rând, folosirea unui ATM îți permite să treci peste instituțiile financiare tradiționale și să accesezi finanțele decentralizate. Acest lucru este deosebit de util pentru persoanele fără cont bancar și care nu au acces la serviciile bancare tradiționale. ATM-urile Bitcoin le permit să-și convertească valuta fiat în criptomonedă, oferindu-le acces la o nouă lume de oportunități financiare.

Un alt avantaj al utilizării unui ATM este viteza tranzacției. Cumpărarea Bitcoin de la un astfel de ATM este adesea mai rapidă decât depunerea de fonduri într-un cont bancar, transferarea acestora către o bursă și apoi cumpărarea Bitcoin. Cu un ATM Bitcoin, poți pur și simplu să introduci numerar și să primești Bitcoin-ul instantaneu în portofelul tău.

ATM-urile oferă, de asemenea, mai multă confidențialitate decât bursele centralizate, care sunt obligate să efectueze o verificare completă a identității pentru orice cont. În timp ce unele ATM-uri pot necesita, de asemenea, acte de identitate pentru achiziții mari sau în anumite locații, acest lucru nu este întotdeauna necesar și utilizatorii pot cumpăra Bitcoin anonim.

Un alt beneficiu al ATM-urilor este accesibilitatea lor. Aceste aparate sunt disponibile 24/7 și pot fi găsite în diferite locații din întreaga lume. Acest lucru înseamnă că poți cumpăra și vinde Bitcoin în orice moment, fără a fi nevoie să-ți faci griji cu privire la orele de program ale unei instituții financiare tradiționale.

În plus, ATM-urile Bitcoin nu necesită un cont bancar și poți cumpăra Bitcoin folosind numerar, card de debit sau credit. În general, este important să verifici taxele, limitele și monedele suportate de Bitcoin ATM-ul respectiv înainte de a face o achiziție.

Câte bancomate Bitcoin există în lume?

La începutul anului 2021, existau în jur de 14.000 de bancomate Bitcoin în întreaga lume. Până la sfârșitul aceluiași an, numărul lor a crescut la 34.000, adică aproximativ 20.000 de ATM-uri Bitcoin într-un interval de 12 luni.

Statele Unite ale Americii sunt țara cu cel mai mare număr de bancomate Bitcoin din lume, fiind disponibile 30.123 de astfel de aparate pe plan intern.

Există o mare interesare la nivel global cu privire la Bitcoin și la bancomatele Bitcoin. Toată lumea este intrigată de această nouă descoperire și încearcă să profite cât mai mult de această invenție. Investitorii sunt deosebit de curioși în ceea ce privește afacerile și economia Bitcoin-ului.

Potrivit Bitcoin.com, în prezent, există 7.000 de bancomate Bitcoin în întreaga lume, însă se estimează că această cifră va crește la peste 10.000 până la sfârșitul anului 2023, pe măsură ce sistemul mondial se mută tot mai mult în mediul online și numărul utilizatorilor de bancomate Bitcoin crește rapid.

Există companii care dețin o mulțime de bancomate Bitcoin în întreaga Europă. De exemplu, compania noastră deține peste 190 de astfel de aparate, iar acest lucru se datorează în mare parte clienților noștri mulțumiți, care ne-au acordat încrederea lor. Bancomatele noastre Bitcoin sunt sigure din toate punctele de vedere, iar orice tranzacție efectuată este înregistrată în sistemul nostru. În cazul în care întâmpinați o problemă, aceasta va fi rezolvată cu ușurință datorită faptului că totul este înregistrat.

Compania noastră are peste 190 de bancomate, iar acest lucru se datorează în mare parte clienților mulțumiți. Datorită acestora și încrederii acordate, am ajuns la acest număr mare. Clienții din întreaga Europă efectuează tranzacții cu ușurință și încredere, iar compania noastră nu poate fi decât mulțumită de acest aspect.

În ultima perioadă, compania noastră s-a dezvoltat foarte mult în România, deschizând nu mai puțin de 4 locații noi. Acest lucru este remarcabil într-un timp atât de scurt, dar cererea a fost mare, iar noi am simțit încrederea clienților noștri! Am ajuns la numărul de 24 de bancomate Bitcoin, iar cu siguranță nu ne vom opri aici, deoarece mai sunt orașe în care ar fi necesară deschiderea unor locații.

Shitcoins salvează refugiații prin intermediul bitomatelor poloneze

Ca informație interesantă, trebuie menționat faptul că recent, cea mai mare rețea informațională din lume în economie, a trimis bani refugiaților prin intermediul unui ATM, într-un experiment care a fost în același timp o salvare. O femeie care a plecat din Ucraina după invadarea lui Putin în țara ei, nu putea să-și folosească banca din cauza faptului că băncile sunt situații centralizate care pot fi distruse prin lovirea infrastructurii. Din fericire, criptomonedele funcționează ca o rețea descentralizată, ceva asemănător cu torrentele. Pentru a opri funcționarea criptomonedelor în bitomate, ar trebui să distrugi computerele a milioane de persoane din diferite părți ale lumii, apoi să încarci acești milioane de oameni astfel încât să nu poată folosi alte computere în câteva zile.

Cum să retragi bani de la un ATM Bitcoin?

Procesul de retragere a banilor dintr-un ATM Bitcoin Bucuresti este destul de simplu și poate fi realizat în doar câțiva pași.

Introduceți suma de Bitcoin pe care doriți să o vindeți

După ce ați găsit un ATM Bitcoin, următorul pas este să introduceți suma de Bitcoin pe care doriți să o vindeți. Suma va fi convertită în numerar la rata actuală de pe piață, iar dumneavoastră veți putea vedea suma echivalentă în numerar pe ecran.

Introduceți adresa portofelului dumneavoastră

Introduceți adresa portofelului dumneavoastră

Următorul pas este să introduceți adresa portofelului dumneavoastră în aparat. O adresă de portofel este o secvență unică de litere și numere care identifică un portofel Bitcoin specific. Acest lucru este important pentru a vă asigura că banii retrasi ajung la persoana potrivită.

Confirmați tranzacția

După introducerea adresei portofelului dumneavoastră, va trebui să confirmați tranzacția. Mașina vă va solicita să confirmați suma, adresa portofelului dumneavoastră și orice alte detalii care pot fi necesare.

Retrageți banii

În cele din urmă, colectați banii dumneavoastră de la mașină. Procesul este acum complet și vă puteți bucura de banii dumneavoastră.

Care sunt cele mai bune ATM-uri bitcoin?

În ultimii ani, Bitcoin a devenit o investiție populară, iar numărul ATM-urilor Bitcoin a crescut semnificativ. Aceste ATM-uri permit utilizatorilor să cumpere sau să vândă Bitcoin în numerar, oferind o alternativă comodă și ușor accesibilă la tranzacțiile online.

Dar care sunt cele mai bune ATM-uri Bitcoin disponibile în prezent? Aceasta este o întrebare comună, iar în continuare vă vom prezenta shitcoins.club, una dintre cele mai bune soluţii de pe piață.

Shitcoins.club - Cine sunt ei și ce fac?

Shitcoins.club – Cine sunt ei și ce fac?

Shitcoins.club este o companie care a fost înființată în anul 2017, când a fost lansat primul Bitcoin ATM în orașul polonez Bydgoszcz. Fondatorii companiei aveau o mare pasiune pentru criptomonede și au văzut potențialul acestora pentru a fi utilizate în mod practic de către public. De atunci, Shitcoins.club s-a extins rapid și în prezent are 196 de Bitcoin ATM-uri în diferite locații din Europa, cu planuri de a crește și mai mult numărul lor. Majoritatea ATM-urilor se află în Polonia, Spania, Italia și România. În viitorul apropiat, compania intenționează să se extindă și în alte țări europene și să intre pe piața asiatică, africană și americană.

Recent, Shitcoins.club a deschis primul Bitcoin ATM în America de Sud, în orașul Lima, Peru. Compania dorește să se extindă și în alte țări din această regiune, deoarece vede potențialul de creștere al pieței, așa cum a fost demonstrat prin adoptarea entuziastă a Bitcoin-ului în Salvador.

Bitcoin ATM-urile Shitcoins.club sunt concepute pentru a permite utilizatorilor să cumpere și să vândă Bitcoin și alte criptomonede într-un mod sigur și simplu. Compania se concentrează pe furnizarea unor servicii de calitate clienților săi, cu taxe competitive și suport tehnic excelent. Este una dintre cele mai mari rețele de ATM-uri Bitcoin din Europa și își propune să facă criptomonedele mai accesibile și mai ușor de utilizat pentru toți utilizatorii, cu un accent puternic pe securitate și ușurință de utilizare.

În general, Shitcoins.club este o companie în creștere rapidă care se concentrează pe furnizarea unor servicii de calitate clienților săi. Prin extinderea sa la nivel global, compania dorește să facă criptomonedele mai accesibile și mai ușor de utilizat pentru toți utilizatorii, în timp ce pune accent pe securitatea acestora.

De ce Shitcoins.club este unul dintre cei mai buni operatori de ATM-uri Bitcoin?

Taxele asociate cu ATM-urile Bitcoin pot fi destul de mari, cu o medie a taxei între 8% și 15%, conform cercetării CoinATMRadar. Acest lucru poate face tranzacțiile Bitcoin mai puțin accesibile pentru unele persoane, în special cele cu bugete mai mici.

Taxe reduse

Shitcoins.club schimbă modul în care utilizatorii interacționează cu ATM-urile Bitcoin prin oferirea unor taxe extrem de reduse pentru tranzacțiile lor. Potrivit companiei, aceștia reduc în mod regulat taxa sub 3%, iar în unele cazuri, aceștia ajung chiar la 0% atât pentru tranzacțiile de cumpărare, cât și pentru cele de vânzare. Aceasta este o practică neobișnuită în industrie și face tranzacțiile Bitcoin mai accesibile și mai ieftine pentru toată lumea.

În plus față de taxele lor reduse, Shitcoins.club oferă, uneori, valoare adăugată clienților prin oferirea unui extra bonus de până la +3% comparativ cu schimburile. Aceste promoții sunt anunțate pe canalele de social media ale companiei, astfel încât clienții pot fi informați cu privire la cele mai recente oferte. Această valoare adăugată poate fi extrem de utilă pentru clienții care caută să cumpere Bitcoin la un preț bun și îi diferențiază pe Shitcoins.club de concurență.

KYC - Customer verification

KYC – Customer verification

Una dintre modalitățile prin care compania asigură securitatea clienților săi este prin implementarea unei politici stricte Know Your Customer (KYC).

KYC este un proces care necesită clienților să furnizeze documente de identificare pentru a-și confirma identitatea. Acesta este o practică obișnuită în industria financiară și ajută la prevenirea fraudelor și spălării banilor. Scopul KYC este de a asigura că clienții sunt ceea ce spun că sunt și că banii utilizați în tranzacție nu provin din activități ilegale.

Shitcoins.club a implementat o politică strictă KYC care limitează tranzacțiile la 1000 de dolari pe tranzacție. Această limită este în vigoare pentru a se asigura că compania respectă regulamentele financiare și pentru a proteja securitatea clienților săi. Cu toate acestea, pentru tranzacții mai mari de 10.000 euro (aproximativ 49.900 lei), compania solicită clienților să treacă printr-un proces KYC mai extensiv pentru a-și verifica identitatea.

Procesul de verificare a identității clienților este unul simplu. Clienții sunt obligați să furnizeze un act de identitate emis de guvern și o poză selfie, care va fi utilizată pentru confirmarea identității lor. Întregul proces poate fi finalizat online și de obicei durează doar câteva minute.

Politica KYC strictă a companiei este un semn al angajamentului său de a oferi o platformă sigură și securizată pentru clienții săi. Este, de asemenea, o indicație clară că compania își ia în serios responsabilitățile reglementare și este angajată să respecte reglementările financiare.

Producția, proiectarea, construcția și livrarea propriilor lor ATM-uri Bitcoin

Producția, proiectarea, construcția și livrarea propriilor lor ATM-uri Bitcoin

Unul dintre cele mai notabile aspecte ale companiei este faptul că proiectează, construiește, fabrică și livrează propriile lor ATM-uri Bitcoin. Acest lucru le conferă control complet asupra calității și funcționalității mașinilor lor și le permite să se asigure că îndeplinesc cele mai înalte standarde de securitate și fiabilitate.

Proiectarea și construirea propriilor lor ATM-uri Bitcoin permite Shitcoins.club să personalizeze mașinile lor pentru a satisface nevoile specifice ale clienților lor. Acest nivel de personalizare nu este posibil atunci când se achiziționează ATM-uri Bitcoin de la producători terți, ceea ce face ca Shitcoins.club să fie o resursă unică și valoroasă pentru clienți.

Fabricarea propriilor lor ATM-uri Bitcoin permite, de asemenea, Shitcoins.club să mențină controlul asupra costurilor de producție. Prin controlul costurilor lor de producție, aceștia pot asigura că tu ca și client poți obține cea mai bună ofertă posibilă la tranzacțiile Bitcoin, ceea ce îi face o resursă valoroasă pentru a cumpăra sau vinde Bitcoin.

Livrarea propriilor lor ATM-uri Bitcoin permite, de asemenea, Shitcoins.club să aibă o relație directă cu clienții lor. Acest lucru le permite să ofere un serviciu excelent pentru clienți și suport, care este esențial în lumea rapidă a Bitcoin.

Extinderea în America de Sud și Europa

Shitcoin.Club se extinde rapid în multe țări noi din America de Sud și Europa, cu un focus special pe Peru, Argentina și El Salvador. Această extindere este un semn al creșterii adoptării Bitcoin în aceste țări și evidențiază cererea tot mai mare pentru modalități ușoare și accesibile de a cumpăra și utiliza Bitcoin.

Concluzie

În concluzie, Shitcoins.club reprezinta cea mai buna solutie daca cauti un ATM bitcoin și servicii de schimb de criptomonede într-un mod sigur, rapid și ușor de utilizat. Politica lor KYC strictă demonstrează angajamentul lor față de furnizarea unei platforme sigure și siguranței financiare, iar faptul că proiectează, construiesc, fabrică și livrează propriile lor ATM-uri le oferă control total asupra calității și funcționalității acestora.

De asemenea, această abordare le permite să își personalizeze ATM-urile în funcție de nevoile specifice ale clienților lor, ceea ce face Shitcoins.club o resursă unică și valoroasă pentru clienți. Expansiunea lor în America de Sud și Europa subliniază creșterea adoptării Bitcoin-ului în aceste țări și cererea tot mai mare pentru modalități ușoare și accesibile de achiziționare și utilizare a Bitcoin.

Citeste continuarea pe geeki.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema