Astăzi începe a doua sesiune parlamentară a anului : Europa FM


Parlamentarii se întorc la muncă: Senatul şi Camera Deputaţilor încep astăzi a doua sesiune parlamentară a anului.

Printre priorităţile sesiunii parlamentare se află legea pensiilor speciale, care trebuie pusă în acord cu decizia Curţii Constituţionale, precum şi alte proiecte necesare pentru îndeplinirea jaloanelor din PNRR pentru ca România să primească banii europeni, precum legea salarizării, legea pensiilor.

Aseară, într-o declarație la postul de televiziune B1, ministrul Justiţiei a declarat că marţi va avea o întâlnire cu şefii din Justiţie pe tema legii pensiilor speciale. Alina Gorghiu susține că discuţia pe creşterea vârstei de pensionare a magistraţilor a fost “tranşată”.

De asemenea, este aşteptat pachetul cu măsuri fiscale, care se află în discuţia Coaliţiei de guvernare şi pentru care premierul Marcel Ciolacu a anunţat că îşi va asuma răspunderea în faţa Parlamentului.

În plus, Marcel Ciolacu a spus că social-democraţii pregătesc mai multe iniţiative legislative, care urmează să fie depuse la Parlament, printre care sancţionarea celor care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice sau a drogurilor prin confiscarea autovehiculului sau eliminarea ”păcănelor”din localităţi.


Şi reprezentanţii Opoziţiei au anunţat mai multe proiecte din domeniile juridic, agricultură, sănătate și facilităţi fiscale.

Sursă foto: INQUAM Photos / George Călin

Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema