Asia începe să-i închidă ușa Rusiei


Luni, 12 Septembrie 2022, ora 22:25

2215 citiri

În lunile care au urmat invaziei Ucrainei de către Moscova din 24 februarie 2022, a părut că Rusia a reușit să înlocuiască cu succes pierderea pieței din Europa la gaze naturale, petrol și alți combustibili fosili.

Acest lucru a fost făcut prin redirecționarea exporturilor Kremlinului spre Asia, dar iată că acum exporturile sale de cărbune au scăzut spre această nouă destinație, la minimum ultimelor 4 luni.

Analiștii de la Kpler au anunțat că exporturile maritime ale Rusiei la toate tipurile de cărbune către Asia au coborât la cel mai scăzut nivel în august față de cele 4 luni anterioare, potrivit Reuters.

Astfel, exporturile de cărbune ale Rusiei spre Asia au ajuns la 10,15 milioane de tone (maritime) în luna august 2022, în scădere de la 12,16 milioane de tone în iulie și 12,42 de milioane de tone în iunie.

Putin construiește o nouă axă a lumii: Un puternic bloc antioccidental amenință SUA

Potrivit Kpler, exporturile de cărbune ale Rusiei către China au fost de 5,01 milioane de tone în august, în coborâre de la 5,87 de milioane de tone în iulie. Exporturile Moscovei către India au fost de 1,8 milioane de tone în august, în creștere de la 1,51 milioane de tone în iulie și 1,69 de milioane de tone în iunie.

India a reprezentat cel mai mare succes al Rusiei din Asia, având în vedere că înainte de invazia din Ucraina, importurile Indiei variau de la 300.000 de tone până la 700.000 de tone lunar, ceea ce înseamnă că volumele de cărbune s-au dublat de la începerea războiului.

În schimb, Japonia a fost un cumpărător de top al cărbunelui din Rusia în Asia, înainte de invazia din Ucraina, dar acum exporturile Moscovei către Tokyo au scăzut, la 408.049 de tone în august față de 780.053 în iulie.

Putin a băgat Rusia într-o fundătură: Bumerangul gazelor se întoarce împotriva Moscovei

Coreea de Sud, al patrulea importator din Asia al Rusiei, a cumpărat, de asemenea, mai puțin de la Moscova, exporturile rusești de cărbune ajungând în august de 1,05 milioane de tone, scăzând de la 2,34 de milioane de tone în iulie și 2,85 de milioane de tone în iunie.

Exporturile mai slabe ale Rusiei către Asia vin în ciuda prețurilor mai mici. Indonezia, cel mai mare exportator mondial de cărbune, exportă de obicei cărbune cu valoare energetică mai scăzută, iar piețele sale principale sunt China și India.

În ciuda reducerilor ample din august, Rusia se luptă să aducă mai mult cărbune în Asia, dar volumele ridicate din China și India nu sunt suficiente pentru a compensa livrările mai scăzute către Japonia, Coreea de Sud și alti cumpărători precum Taiwan.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

FOTO/VIDEO. Sfârșit TRAGIC pentru un tânăr șofer de camion, pe Valea Oltului – Vocea Vâlcii

Urmatoarea stire

S-a semnat contractul de finanțare pentru plata din fonduri europene a studiului de fezabilitate la Centura Vest Timișoara

Stiri pe aceeasi tema