Asasinul lui Robert Kennedy rămâne în închisoare


Comisia de audieri pentru eliberare condiționată din California a decis miercuri să îi refuze lui Sirhan eliberarea condiționată, a declarat Departamentul de corecție și reabilitare din California pentru CNN.

Procedura de miercuri a fost cea de-a 17-a audiere a lui Sirhan pentru a fi eliberat condiționat, a declarat Tessa Outhyse, purtător de cuvânt al departamentului de corecție.

În august 2021, după 15 refuzuri, comisia recomandase eliberarea condiționată a lui Sirhan, dar aceasta a fost respinsă de guvernator în ianuarie 2022.

Departamentul nu poate comenta motivele pentru decizia de miercuri a comisiei, dar o copie a transcrierii audierii va fi disponibilă în câteva săptămâni, a precizat Outhyse.

Sirhan l-a împușcat pe Kennedy în Hotelul Ambassador din Los Angeles, după un eveniment de campanie în care Kennedy a sărbătorit victoriile primare în cursa sa pentru nominalizarea democrată la președinție în 1968.

Condamnat inițial la moarte, Sirhan – 24 de ani în momentul crimei – a primit apoi o sentință de închisoare pe viață în 1972.

Sirhan, în prezent în vârstă de 78 de ani, va rămâne la Penitenciarul R.J. Donovan din San Diego, a declarat Outhyse.

În 1968, Kennedy, în vârstă de 42 de ani, fratele mai mic al președintelui asasinat John F. Kennedy, era unul dintre principalii candidați la nominalizarea democrată pentru alegerile prezidențiale împotriva vicepreședintelui Hubert Humphrey și a senatorului Eugene McCarthy.

Pe 5 iunie, în noaptea asasinării sale, Kennedy tocmai apăruse în direct la televiziune, într-o sală de bal a Hotelului Ambassador, unde își revendicase victoria asupra lui McCarthy în alegerile primare din California. Câteva momente mai târziu, a fost rănit mortal în cămara de serviciu a hotelului, în timp ce se îndrepta spre o conferință de presă stabilită pentru o mică sală de banchet aflată chiar dincolo de cămară. Împușcăturile din cămară nu au fost surprinse de nicio cameră de luat vederi.

Sirhan a fost condamnat pentru uciderea lui Kennedy și rănirea altor cinci persoane.

››› Vezi galeria foto ‹‹‹

(sursa: Mediafax)

Citeste continuarea pe jurnalul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Proteste în Atena după tragedia feroviară. Localnicii s-au luat la bătaie cu polițiștii

Urmatoarea stire

Veşti proaste pentru mulţi români: pensiile lor văr scădea! Marius Budăi a confirmat totul

Stiri pe aceeasi tema