Armele sovietice se întorc împotriva lui Putin VIDEOMarti, 20 Decembrie 2022, ora 02:14

6208 citiri

Războiul declanșat de Vladimir Putin în urmă cu aproape 10 luni a dus la bombardarea a multor orașe din Ucraina cu rachete de croazieră, provocând zeci de mii de morți și distrugerea a mii de clădiri. Dar Kievul a contracarat cu ajutorul unor drone sovietice construite în anii ’80 asupra unor localități din Rusia, lovind bombardiere pe aerodromuri din interiorul țării.

Experții militari au spus că Ucraina a folosit pentru aceste operațiuni secrete în special drone de proveniență sovietică tip TU-143, care au o rază de acțiune de 200 de kilometri, dar și avioane tip TU-141, potrivit 19fortyfive.

În luna decembrie, Ucraina a lovit cu ajutorul unor drone ținte din interiorul Rusiei, surprinzându-și inamicul cu acțiuni neașteptate. Spre exemplu, o dronă a Kievului a pătruns la circa 640 de kilometri de Ucraina, bombardând o bază militară aeriană a Moscovei de lângă Saratov.

Trei motive pentru care Occidentul n-a ordonat până acum lichidarea lui Putin. Analiza unui fost ofițer din serviciile secrete

Aici erau localizate bombardiere rusești tip TU-160 Blackjack ale Diviziei a 22-a și avioane TU-95MS Bear ale armatei Moscovei. Atacul a lovit 2 bombardiere și a avariat încă unul.

Deși Ucraina nu a confirmat loviturile de pe teritoriul Rusiei din motive strategice, ele au dovedit lui Putin, că și Moscova este vulnerabilă la atacurile Kievului. Unii experți militari cred că Ucraina a folosit și avioane tip TU-141 pentru astfel de incursiuni în teritoriul Rusiei.

Dar este posibil ca Ucraina să fi folosit o dronă modificată TU-141. Intrat în funcțiune în 1979, avionul TU-141 sau VR-2 a fost construit pentru misiuni de recunoaștere, având o rază de acțiune de circa 1.000 de kilometri în teritoriul inamic.

Lovitură de grație pentru armata lui Putin: Forțe de elită rusești au fost distruse complet VIDEO

Uzina de la Harkov din Ucraina a construit un total de 152 de avioane TU-141. Apoi, în 1982, acestora li s-a alăturat alte 950 de drone tip TU-143 Reys sau VR-3, cu o rază de acțiune mai redusă, de doar 200 de kilometri.

Nu se știe precis de câte avioane TU-141 și drone TU-143 mai dispune Ucraina, însă Kievul continuă să-și dezvolte alte drone mai avansate tip kamikaze pentru distanțe lungi, pentru a putea lovi ținte de pe teritoriul Rusiei.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Noile reguli pentru proprietarii care își închiriază locuințele, de la 1 ianuarie 2023

Urmatoarea stire

Război Rusia – Ucraina, ziua 300. Se dau lupte grele la Bakhmut, Rusia rămâne fără rachete

Stiri pe aceeasi tema