Armata rusă anunță victorii defensive de-a lungul liniei frontuluiArmata rusă a comunicat vineri că a respins numeroase atacuri ucrainene de-a lungul liniei frontului și a provocat sute de pierderi forțelor inamice, contestând afirmația autorităţilor de la Kiev conform căreia trupele ucrainene înregistrează progrese lente, dar constant în cadrul contraofensivei lor, conform Reuters, scrie Rador.

Rusia controlează aproximativ 18% din teritoriul ucrainean, inclusiv Crimeea pe care a anexat-o în 2014 și o porțiune din estul și sudul Ucrainei, asupra căreia a preluat controlul în 2022. De câteva luni, armata ucraineană se luptă pentru a încerca să câștige o parte din acele teritorii și a reocupat unele sate, dar nu a realizat încă progrese teritoriale semnificative împotriva liniilor rusești puternic fortificate, care sunt presărate cu mii de mine terestre.

Președintele ucrainean Volodimir Zelenski a evidențiat joi unități militare care luptă în est și sud, iar oficialii militari au raportat realizarea unor breşe în Bahmut și în apropierea satului Robotin. Oficialii de la Moscova au spus însă că forțele lor au rămas pe poziţii. “În direcția Donețk, unitățile grupării de trupe de Sud, în cooperare cu aviația și artileria, au respins 12 atacuri”, a anunţat Ministerul rus al Apărării.

“În direcția Zaporojie, unitățile grupului de trupe rusești au respins în timpul zilei cinci atacuri”, se adaugă în comunicat.

Armata rusă a transmis că pierderile ucrainene au totalizat aproape 1.000 de oameni în 24 de ore în lupte. Reuters nu poate verifica rapoartele de pe câmpul de luptă. Armata ucraineană a încercat să străpungă liniile rusești chiar la sud de orașul Orihiv în încercarea de a diviza forțele ruse și de a le pune în pericol principalele linii de aprovizionare.

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema

Miraculoasa crimă

Pe la mijlocul anilor ‘30 ai secolului trecut, atunci când atât în Europa cât și în SUA erau…