Armata israeliană a găsit, în sudul Fășiei Gaza, un tunel subteran în care Hamas a ținut o parte a ostaticilor. Descoperirea a fost făcută cu ajutorul celor eliberați, dar, atunci când soldații au intrat, niciun ostatic nu se mai afla acolo.


La capătul unui tunel lung de un kilometru, care ajungea la 20 de metri sub pământ, soldații israelieni au descoperit celule înguste în care Hamas a ținut aproximativ 20 de ostatici. Potrivit purtătorului de cuvânt al IDF, la fața locului nu se mai aflau ostatici, deoarece probabil au fost rapid mutați de Hamas într-o altă zonă, când trupele sale au sosit și au atacat rețeaua subterană.

Intrarea în tunel era plasată în casa unui membru Hamas din orașul Khan Younis, din sudul Gazei, unde Israelul și-a concentrat lupta în ultimele săptămâni. Tunelul era împânzit cu uși-capcană și explozibili și păzit de teroriști, care au fost eliminați de armata israeliană, a precizat purtătorul de cuvânt al IDF.

Zona de detenție conținea cinci celule cu gratii metalice, toalete și saltele. Au fost recuperate inclusiv desene ale unei fetițe de 5 ani, care a fost eliberată anterior de Hamas, în timpul unui armistițiu din noiembrie. IDF a…

Citeste continuarea pe www.biziday.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema