Armata germană suspendă achiziţia noilor blindate Puma după ce toate vehiculele s-au stricat în timpul unui exerciţiu militarArmata germană (Bundeswehr) va suspenda achiziţia noilor blindate Puma până când acestea vor îndeplini cerinţele operaţionale, a anunţat luni ministrul german al apărării, Christine Lambrecht, după ce o verificare a acestor vehicule în cadrul unui exerciţiu de luptă s-a soldat cu un eşec, Informează Agerpres.

“Recentele defecţiuni ale vehiculelor de luptă ale infanteriei Puma sunt un eşec major”, a transmis social-democrata Christine Lambrecht într-o declaraţie, adăugând că a cerut să i se prezinte până săptămâna viitoare un raport asupra acestei probleme.

“Atât timp cât nu se va dovedi că vehiculele sunt stabile, nu va exista o a doua comandă (…) Trupele noastre trebuie să se poată baza pe sisteme de armament robuste şi stabile în luptă”, a subliniat ea.

Niciunul dintre cele 18 blindate Puma produse de o asociere a companiilor germane Rheinmetall şi Krauss-Maffei Wegmann şi care formează primul lot de astfel de vehicule achiziţionate de Bundeswehr nu a trecut probele în cadrul unui test de luptă, problemele variind de la defecţiuni ale sistemelor electronice până la starea cablurilor şi capacitatea operaţională.

Aceasta din urmă a scăzut la zero în decurs de numai câteva zile de teste, se arată într-o scrisoare transmisă conducerii Ministerului Apărării de către comandantul Diviziei a-10 mecanizată, generalul Ruprecht von Butler, scrisoare consultată de publicaţia Der Spiegel.

Puma este un vehicul de luptă al infanteriei multifuncţionale a cărui producţie a fost lansată în anul 2009. Vehiculul este destinat să înlocuiască blindatele Marder – acestea din urmă fiind incluse şi în ajutorul militar oferit Ucrainei – şi a fost ales pentru echiparea începând de anul viitor a contingentului german din forţa de reacţie rapidă a NATO.

În urma rezultatelor dezamăgitoare de la teste şi a suspendării noilor achiziţii de blindate Puma, vehiculele Marder vor fi deocamdată menţinute, a precizat luni Ministerul german al Apărării.

La trei zile după ce Rusia a invadat Ucraina, cancelarul german Olaf Scholz a anunţat că va moderniza din temelii armata germană. Planul său includea o “investiţie extraordinară unică” de 100 de miliarde de euro precum şi investiţii anuale în apărare la nivelul a doi la sută din PIB.

Editor : D.R.

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Vlad Popescu Piedone și-a lansat candidatura din partea PUSL la Primăria Sectorului 5, în fața a sute de oameni

Urmatoarea stire

Romanian state and Nuclearelectrica support agreement for Cernavoda Units 3 and 4 project, approved by gov’t

Stiri pe aceeasi tema