Aproape 5.000 de ucraineni au fugit în România pentru a se sustrage legii marțiale


Autorităţile române au identificat pe teritoriul României aproximativ 4.900 de bărbaţi ucraineni care au fugit din ţara lor de la începutul războiului în Ucraina.

Aproape 5.000 de bărbați din Ucraina au intrat în România FOTO Guvernul Romaniei

Aceștia au încălcat legea marţială ce le interzice bărbaţilor care au vârsta de mobilizare în armată să părăsească Ucraina, a transmis, joi, agenţia de presă spaniolă EFE, care a publicat precizări primite din partea Poliţiei de Frontieră române.

Aceşti cetăţeni ucraineni au solicitat să li se acorde protecţie din partea Statului român, întrucât vin dintr-o zonă de conflict’‘, a menţionat Poliţia de Frontieră română într-un răspuns scris transmis către EFE.

Bărbații ucraineni au fost găzduiţi în centrele regionale pentru solicitanţii de azil

Conform Agerpres, aceşti bărbaţi ucraineni, care au intrat în România fără efectuarea formalităţilor de control la punctele de frontieră, au fost găzduiţi în centrele regionale pentru solicitanţii de azil, se arată în acelaşi răspuns.

Legea marţială instituită în Ucraina după lansarea invaziei ruse pe 24 februarie interzice plecarea din ţară a bărbaţilor cu vârste între 18 şi 60 de ani, cu excepţia celor care sunt scutiţi de mobilizare în caz de război, celor care au motive medicale şi taţilor cu cel puţin trei copii.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema