Aparatul din casa ta care consumă curent și când nu îl folosești. Cum economisești bani la factură în fiecare lunăChiar dacă criza energiei electrice s-a mai liniștit de când cu stabilirea noilor tarife, în contextul actual economic orice bănuț economisit contează. Astăzi îți vom spune care este aparatul din casa ta care consumă curent și când nu îl folosești. Cum să economisești bani la factură în fiecare lună.

Acest aparat consumă curent non-stop. Nimeni nu-l oprește niciodată deși nu avem nevoie de el decât pentru foarte scurt timp

Cum toate s-au scumpit în România, începând cu alimentele și terminând cu abonamentul de internet, orice bănuț în aceste zile contează.

Astfel, vă învățăm în acest articol cum puteți să economisiți bani buni  la factura de energie. Din fericire, ne putem îngijim singuri astfel încât să scutim niște bani pe care să-i cheltuim pe altceva.

Routerul, aparatul pe care nimeni nu-l oprește

Dintre toate dispozitivele pe care le avem acasă, există unul care este mereu pornit și consumă curent. Nu are sens să îl ținem conectat în timp ce suntem la muncă sau dormim. Acest consumator este nimeni altul decât routerul de internet.

Acesta este aparatul pe care nimeni nu îl oprește niciodată, râmânând aprins chiar și atunci când nu avem nevoie de el, toată noaptea, precum și atunci când suntem plecați la muncă. Astfel, dacă îl oprim atunci când nu suntem acasă sau în timpul nopții, putem economisi niște bani la factura de energie electrică.

Câți bani scutești dacă scoți routerul din priză măcar 8 ore pe zi

Ei bine, potrivit experților în energie, dacă oprim routerul pentru o lună întreagă 8 ore pe zi, am economisi aproximativ 5 kWh. Dacă înmulțim 1,3 lei kilowattul  ori cei 5 kWh consumați degeaba vedem că putem face o economie lunară de aproximativ 7 lei, ceea ce înseamnă o economie anuală de 85 de lei.

Nu este foarte mult, dar sunt bani aruncați pe fereastră. Acești bani ne-ar putea rămâne în portofel sau să îi cheltuim pe altceva.

Aprinde lumina doar când ești în acea cameră

În plus, experții în energie au identificat o serie de obiceiuri simple care nu presupun un efort mare dar care se traduc în mari economii.

Economie se poate face și în privința aprinsului luminii. Deși stingerea luminii este ceva logic, de multe ori nu o facem când, de exemplu, suntem în sufragerie și lăsăm lumina aprinsă în bucătărie sau baie. Experții ne sfătuiesc să nu aprindem lumina decât în camerele în care ne aflăm. Am plecat, am stins lumina.

Exploatează la maxim lumina naturală

Nu în ultimul rând, economie se face și prin exploatarea la maxim a luminei oferite de soare.

Astfel, pe timp de zi trebuie să deschidem bine jaluzelele și draperiile pentru a lăsa să pătrundă cât mai multă lumină naturală. În plus, în timpul lunilor de iarnă soarele oferă și căldură în casă.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema