Anunțul lui Șoigu despre războiul din Ucraina: ce le-a transmis soldaților ruși


Ministrul rus al Apărării, Serghei Şoigu, spune că victoria Rusiei în Ucraina este „inevitabilă” şi a salutat eroismul soldaţilor ruşi, într-un mesaj video de Anul Nou transmis sâmbătă, potrivit Reuters.

Vladimir Putin si Serghei Soigu FOTO AFP

Potrivit lui Şoigu situaţia de pe liniile frontului rămâne „dificilă”. El a atacat Ucraina şi Occidentul pentru că încearcă să limiteze Rusia. De-a lungul anului, Serghei Șoigu a fost criticat dur de vocile pro-război din Rusia pentru eşecurile de pe câmpul de luptă.

„Întâmpinăm Anul Nou într-o situaţie militară şi politică dificilă“, a spus ministrul rus al Apărării.

„E un moment în care se încearcă să se şteargă istoria noastră glorioasă şi marile noastre reuşite, să se demoleze monumente dedicate învingătorilor asupra fascismului, să fie puşi pe piedestal criminalii de război, să se anuleze şi să se profaneze tot ce este rusesc”, a adăugat el.

Deşi luptele sângeroase continuă pe o linie a frontului de 1.000 de km, iar Rusia nu a mai obţinut niciun câştig teritorial din primele luni ale războiului, Şoigu le-a transmis soldaţilor ruşi că, „asemeni Anului Nou, victoria este inevitabilă“.

Serghei Şoigu a salutat de asemenea „acţiunile nemuritoare, curajul şi altruismul dezinteresat” arătate de trupele ruse care luptă împotriva a ceea ce el numeşte „neoazism şi terorism”.

Kievul şi Occidentul au respins poziţia Rusiei conform căreia ea se luptă cu “naziştii” din Ucraina, spunând că este vorba de un pretext lipsit de fundament pentru ca preşedintele rus Vladimir Putin să ocupe teritorii şi să îl înlăture pe Volodimir Zelenski într-un război de agresiune neprovocat.

Citeste continuarea pe adevarul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Fostul suveran pontif Benedict al XVI-lea a murit la 95 de ani. Cele mai importante momente ale vieții sale

Urmatoarea stire

Rezultate Loto 31 decembrie 2022. Numerele câștigătoare de Anul Nou la 6/49, Joker, 5/40, Noroc, Super Noroc și Noroc Plus

Stiri pe aceeasi tema