Anunțul făcut de Marius Budăi! Pensiile vor crește de la 1 ianuarie. Cu cât vor fi majorate acestea

Ministrul Muncii, Marius Budăi a făcut un anunț mult așteptat de mii de români! Pensiile vor fi majorate începând cu 1 ianuarie 2023. Iată care este procentul!

Marius Budăi a declarat că este necesar ca pensiile să crească începând de anul viitor, iar propunerea PSD este ca această majorare să însumeze un procent de 10%. Totuși, procentul final va fi stabilit în propunerea de buget pentru anul 2023.

„Trebuie spus din capul locului că această coaliție nu susține o plafonare sau o reducere a veniturilor din pensii pentru seniorii României, mai ales într-un context economic așa de dificil. În PNRR s-au scris multe bazaconii, pe care le dezbatem în coaliție ca să găsim soluții. Liderii au spus foarte clar că pensiile vor crește și că procentul se va regăsi în propunerea de buget pe 2023. Sunt lucruri ce trebuie modificate clar la sistemul de pensii. Acel 9,4% care nu are nicio analiză în spate, în nicio altă țară UE nu există o așa plafonare. Nu trebuie să avem o asemenea plafonare, mai ales până în 2070. Este nevoie să creștem pensiile, de la 1 ianuarie, iar procentul va fi decis în coaliție. PSD a propus cel puțin 10%. Vom vedea cu cât, iar cifrele finale vor fi în propunerea de buget pe anul viitor, pe care o vom adopta spre sfârșitul acestui an, a declarat ministrul Muncii.

PSD vrea o creștere cu 10% a pensiilor începând de anul viitor

(CITEȘTE ȘI: Vești importante pentru români! Ce se va întâmpla cu pensiile)

Ministrul vrea să ajung la un consens privind pensiile

„Nu există neînțelegeri pe această temă în coaliție, dar nu vreau să comentez declarațiile colegilor liberali. Ei au fost de acord să cerem Comisiei Europene renegocierea PNRR, suntem în consens total privind creșterea pensiilor”, a declarat Marius Budăi în cadrul emisiunii „Deschide Lumea”. De asemenea, ministrul vrea să ajungă la un consens privind nivelul de procent care va fi adăugat de anul viitor.

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Campania de colectare a deșeurilor voluminoase și DEEE continuă în Pitești!

Urmatoarea stire

Indonezia vrea să atragă nomazii digitali prin oferirea mai facilă a vizelor de ședere

Stiri pe aceeasi tema