Anunțul de ultimă oră al Vaticanului despre Papa Francisc. Ce se va întâmpla la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Informații de ultimă oră de la Vatican, despre Papa Francisc. Ce se va întâmpla la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a de luni, 19 septembrie 2022.

Anunțul de ultimă oră al Vaticanului despre Papa Francisc. Ce se va întâmpla la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a

Papa Francisc nu va fi prezent la funeraliile Reginei Elisabeta a II-a, care vor avea loc luni, 19 septembrie 2022, la Westminster Abbey din Londra, a anunţat astăzi biroul de presă al Vaticanului.

Papa Francisc a transmis condoleanțe Regelui Charles al III-lea și poporului Regatului Unit odată cu moartea Reginei Elisabeta a II-a și a lăudat „viața sa de serviciu neîntrerupt pentru binele națiunii și al Commonwealth-ului”. La scurt timp după decesul suveranei, Papa Francisc a trimis telegrama prin care anunța condoleanțe Regelui pentru moartea mamei sale, cel mai longeviv monarh al Regatului Unit.

„Profund întristat să aflu de moartea Majestății Sale Regina Elisabeta a II-a, ofer sincere condoleanțe Majestății Voastre, membrilor Familiei Regale, poporului Regatului Unit și Commonwealth-ului”.

Papa a spus că se alătură tuturor celor care deplâng pierderea ei „rugându-se pentru odihna veșnică a regretatei regine și aducând un omagiu vieții sale de serviciu neîntrerupt pentru binele națiunii și al Commonwealth-ului, exemplul său de devotament față de datorie, mărturia sa fermă de credință în Iisus Hristos și speranța fermă în promisiunile sale”.

„Îl asigur pe Majestatea Voastră de rugăciunile mele pentru ca Dumnezeu Atotputernic să vă susțină cu harul Său de nezdruncinat în timp ce vă asumați acum înaltele responsabilități de Rege. Asupra voastră și a tuturor celor care prețuiesc memoria regretatei  mame, invoc o abundență de binecuvântări divine, ca un gaj de mângâiere și putere în Domnul”.

Foto: Profimedia

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

O simulare VIDEO prezice când și unde va începe un război nuclear și cum se va termina. “În câteva ore vor fi 90 de milioane de morți și răniți”

Urmatoarea stire

Cu toate tunurile pe Adrian Severin

Stiri pe aceeasi tema