Anunţul ce dă fiori: ghid pentru supravieţuire în caz de “urgențe nucleare”. Ce a transmis OMS


OMS a publicat un ghid despre cum să supraviețuiești unei catastrofe nucleare, la doar câteva ore după ce UE a avertizat că Rusia „este în război cu Occidentul”.

În ghid este inclusă o listă de medicamente pe care națiunile ar trebui să le stocheze pentru „urgențe radiologice sau nucleare”.

Guvernele să pregătească tratatmentele

Dr. Maria Neira, director general adjunct interimar al OMS, a avertizat că guvernele trebuie să pună la dispoziție rapid tratamentele pentru expunerea la radiații și expunerea nucleară.

Au fost luate în discuţie urgențe radiologice sau nucleare la centralele nucleare, precum și utilizări intenționate de materiale radioactive cu intenții rele.

Rezervă împotriva ameninţărilor chimice

Uniunea Europeană a acordat Finlandei fonduri pentru a crea pentru prima dată o aşa-numită „rezervă” împotriva ameninţărilor chimice, biologice, radiologice şi nucleare, pentru utilizare de către toate statele membre, a anunţat marţi guvernul finlandez.

Rezerva va consta din echipamente medicale şi de salvare, precum antidoturi şi detectoare de radiaţii, menite să protejeze personalul din serviciile de urgenţă şi populaţia civilă, a declarat Ministerul de Interne al Finlandei.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema