Anunțul Belarusului legat de crearea unei grupări militare comune cu Rusia

Minskul şi Moscova continuă să construiască o grupare militară comună în Belarus şi se pregătesc de exerciţii comune ale forţelor aeriene, a anunţat joi Ministerul belarus al Apărării, citat de Reuters.

Lukașenko și PutinFoto: Sergei Guneyev / AFP / Profimedia Images

Potrivit ministerului, scopul creării unei astfel de forţe comune este „întărirea protecţiei şi apărării Uniunii Statale” Rusia şi Belarus.

  • „Personal, arme, echipamente militare şi speciale ale forţelor armate ale Federaţiei Ruse vor continua să sosească în Republica Belarus.
  • Decizia de a crea o grupare regională de trupe pe teritoriul belarus este implementată exclusiv în interesul întăririi protecţiei şi apărării Uniunii Statale, pe baza situaţiei actuale din apropierea graniţelor noastre”, arată Ministerul Apărării de la Minsk.

Conform planului, exerciţiile tactice ale forţelor aeriene ar fi menite „să crească nivelul pregătirii de luptă a unităţilor aviatice”. Ministerul nu a dezvăluit data exerciţiilor viitoare şi nu a oferit detalii.

Ucraina a avertizat în mod repetat că preşedintele rus Vladimir Putin ar putea încerca să folosească teritoriul belarus pentru a lansa o nouă invazie terestră a Ucrainei din nord, un pas ce ar deschide un nou front major în război, aminteşte Reuters, conform Agerpres.

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Putin oprește violențele în Ucraina pentru două zile. Ordinul dat de președintele rus după apelul Patriarhului Kirill

Urmatoarea stire

Un bărbat a rămas paralizat, după o presupusă toxiinfecție alimentară

Stiri pe aceeasi tema