Anunț pentru români! Ce se întâmplă cu pensiile militare


Un nou anunț important pentru români! Comisia Europeană a cerut ca pensiile militare să fie incluse în reforma sistemului de pensii. Se dorește ca acestea să se bazeze pe principiul contributivității. Potrivit informațiilor, se lucrează la o nouă lege a pensiilor.

Sunt vești importante pentru o categorie de români! Comisia Europeană a cerut ca pensiile militare să fie incluse în reforma sistemului de pensii. Se dorește ca acestea să se bazeze pe principiul contributivității, iar, în acest sens, statul român lucrează la o nouă lege a pensiilor. În decizie sunt implicate și Banca Mondială și Comisia Europeană, ca parte a reformelor asumate în PNRR.

În afară de pensiile militarilor, toate celelalte pensii sunt bazate pe contributivitate. Pensiile militare sunt considerate a fi pensii „de serviciu” sau „ocupaționale”, și nu speciale. În acest sens, Comisia Europeană a cerut țării noastre să includă și această categorie de pensii în reformă, arată stiripesurse.ro.

Vezi și VESTEA MOMENTULUI ÎN ROMÂNIA! SE DAU BANII DE PENSII ÎNAPOI

În luna martie se anunța că pensiile militare vor avea parte de o micșorare de 40%

Deputatul Dumitru Coarnă a explicat faptul că pensia de serviciu va trece pe sistemul de contributivitate, însă fără să prezinte un bonus. Astfel, pensiile militare vor avea parte de o micșorare de 40%. De exemplu, pensie medie de 4000 de lei a unui polițist, în condițiile în care va trece pe sistemul de contributivitate, va fi, de fapt, de 2500 de lei.

„A mai fost o dată pe contributivitate, până în 2015. Atunci exista un bonus, în legea respectivă, care se aplica peste plafonul rezultat din contributivitate, în funcție de vechimea în sistem a fiecăruia. Dar și așa au fost scăderi de pensii, cam 15% dintre polițiști au fost afectați, a fost un scandal monstru. Dacă se va trece acum pe contributivitate și nu va exista acel bonus, polițiștii vor avea pensii mai mici cu 40%. Acum nici nu știm cum va fi reglementarea, pentru că este posibil să se recalculeze și pensiile aflate în plată, cum s-a făcut și cu Legea 263 din 2010, cu aplicabilitate din 2011. În anul 2011 pensia nu era ca acum, cu salariul net, era doar cu niște elemente fixe din salariu. Dacă între 2011 și 2015 au fost doar 15% care au primit pensii mai mici, acum vor fi aproape 80%. În prezent, pensia medie a unui polițist este de 4.000 de lei. Dacă se trece pe contributivitate, va ajunge undeva la 2.500 de lei”, a explicat deputatul pentru national.ro.

Citește și MARCEL CIOLACU, ANUNȚ DE ULTIMĂ ORĂ! PENSIILE CARE VOR FI TĂIATE CU 90%

Citeste continuarea pe www.cancan.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

”Mami şi tati se întorc curând?” Cuvintele sfâșietoare ale orfanului găsit sub cadavrul tatălui în timpul masacrului din Chicago

Urmatoarea stire

Mindy are 30 de ani și iubește un bărbat care are dublul vârstei ei. Cum arată pensionarul cu care va avea un copil

Stiri pe aceeasi tema