Anunţ cumplit făcut de Vladimir Putin. Liderul rus e sigur că va câştiga războiul din Ucraina: „Victoria e garantată”Tensiunile dintre Vladimir Putin și Volodimir Zelenski au ajuns la cote înalte. Pe de-o parte, președintele ucrainean pune presiune pe Europa și trimite mesaje acide către Occident. De cealaltă parte, Vladimir Putin pare extrem de sigur de victoria armatelor sale din Ucraina, declarând în cursul unei vizite de ieri că e sigur că va câştiga războiul.

Vladimir Putin și certitudinea câștigării războiului

După ce planul său de ocupare a Ucrainei, în cel mult trei zile, a eșuat, devenind un conflict de rutină și prelungit, liderul de la Kremlin s-a văzut în fața unor eșecuri și a presiunii occidentale, prin impunerea de sancțiuni economice dure.

În același timp, deși știa că asta se va întâmpla, nu a calculat și imensul suport, atât financiar, cât și militar pe care Ucraina l-a primit din vest. Dar, cu toate astea, mesajele sale către restul lumii păreau a fi ale unui lider care nu a avut niciun eșec pe front și că totul merge cum trebuie, însă realitatea este cu totul alta.

După mai bine de 6 luni de pierderi, având în vedere proasta echipare a soldaților și pregătirea multora dintre ei, Putin lua decizia de a înrola peste 300.000 de oameni. Ba mai mult, conform Reuters, în decembrie, spune industriei rusești de apărare să se pregătească și mai intens pentru războiul din Ucraina.

Șefii din industria de apărare sunt obligați acum să-și intensifice eforturile pentru a se asigura că armata rusă primește rapid toate armele, echipamentele și dotările militare de care are nevoie pentru a lupta în Ucraina.

Putin, care a prezentat războiul Rusiei din Ucraina ca parte a unui efort istoric de a respinge ceea ce el consideră a fi o influență occidentală excesivă asupra afacerilor globale, a făcut aceste comentarii în timpul unei vizite la Tula, un centru de producție de arme.

Într-o nouă vizită la una din fabricile de armament, situate în Sankt Petersburg, în cursul zilei de ieri, Vladimir Putin declară în fața presei că e sigur că va câştiga războiul din Ucraina, spunând „Victoria e garantată”.

Un alt mesaj transmis cu ocazia acestei vizite, este că industria militar rusă, acum, după plecarea unor companii străine, este capabilă să înlocuiască aceste ieșiri și că în curând va fi autosuficientă pentru a susține eforturile de război ale Rusiei:

„După ce unii dintre aşa-zişii noştri parteneri au părăsit piaţa noastră, iar nivelul producţiei noastre a devenit destul de ridicat, companiile noastre preiau destul de uşor golul lăsat de aceşti parteneri. Desigur, acest lucru nu înseamnă că vom putea produce totul 100%, dar vom atinge nivelul de producţie de care avem nevoie.

Noi, de exemplu, producem de peste trei ori mai multe rachete de apărare aeriană pe an decât Statele Unite. În general, industria de apărare a Rusiei produce aproximativ acelaşi număr de rachete de apărare aeriană pentru diverse scopuri pe an ca „toate întreprinderile industriale militare din lume”, a declarat preşedintele rus.

Vezi și: Declarația bombă care îl compromite pe Volodimir Zelenski. Ce a aflat liderul ucrainean înainte ca Putin să înceapă războiul

Președintele ucrainean pune presiune pe Europa

Și, în timp ce Vladimir Putin declară siguranța victoriei în Ucraina, Volodimir Zelenski trimite noi mesaje Occcidentului, mult mai acide ca până acum, dar uitând să-și onoreze anumite promisiuni făcute în fața unor parteneri, care i-au asigurat un anume suport uman și financiar.

Într-un articol publicat în această dimineață de Playtech Știri, se vorbește de mesajele acide trimise de Zelenski liderilor occidentali, spunând că „Rusiei i-a luat mai puțin de o secundă să înceapă un război. Pentru a introduce primele sancțiuni – a durat zile întregi.

Dar, mergând mai departe, inclusiv Zelenski arată siguranță în ceea ce privește războiul, și exact ca și Vladimir Putin, spune că „Nu noi am fost cei care am început războiul, dar noi vom fi cei care va trebui să îl terminăm.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema