antrenorul echipei din Harkov, ucis de un obuz´┐╝

  • Ucraina a ├«nregistrat multe realiz─âri ├«n gimnastic─â, box, fotbal ┼či alte sporturi.
  • Peste 100.000 de sportivi ucraineni au fost priva┼úi de orice oportunitate de a se antrena.
  • Mul┼úi sportivi ucraineni s-au ├«nrolat ├«n for┼úele armate pentru a proteja ┼úara, pentru a o ap─âra pe c├ómpul de lupt─â.

Tinerii fotbali┼čti din ora┼čul Harkov sunt ├«ndurera┼úi de moartea antrenorului lor, ucis de un obuz rusesc s─âpt─âm├óna trecut─â, ├«ntr-un incident care eviden┼úiaz─â pre┼úul greu pe care r─âzboiul ├«l impune ├«n toate domeniile societ─â┼úii ucrainene, inclusiv ├«n sport.

ÔÇ×M-a durut at├ót de mult, este ca ┼či cum a┼č fi pierdut un tat─âÔÇŁ, a declarat juc─âtorul Danil Kaskov, care a participat la un meci organizat ├«n onoarea lui Andrii Doro┼čev, care a murit pe 27 iunie c├ónd obuze au lovit o zon─â reziden┼úial─â din al doilea ora┼č ca m─ârime din Ucraina.

ÔÇ×Sper c─â ne vegheaz─â de sus, c─â ├«l putem face m├óndru. Acest turneu este un omagiu adus lui, toate trofeele sunt ├«n memoria lui. Totul este pentru elÔÇŁ, a declarat el pentru Reuters.

Ucraina a avut multe realiz─âri ├«n gimnastic─â, box, fotbal ┼či alte sporturi, iar acum num─âr─â costurile r─âzboiului, intrat acum ├«n a cincea lun─â, asupra infrastructurii sale sportive ┼či asupra sportivilor s─âi.

ÔÇ×Peste 100.000 de sportivi ucraineni au fost priva┼úi de orice oportunitate de a se antrena, sute de instala┼úii sportive ucrainene au fost distruseÔÇŁ, a declarat duminic─â pre┼čedintele Volodimir Zelenski, ├«n timp ce ├«l primea pe ┼čeful Comitetului Interna┼úional Olimpic (CIO) pentru discu┼úii la Kiev.

ÔÇ×Mul┼úi sportivi ucraineni s-au ├«nrolat ├«n for┼úele armate pentru a ne proteja ┼úara, pentru a o ap─âra pe c├ómpul de lupt─â. Optzeci ┼či nou─â de sportivi ┼či antrenori au fost uci┼či ├«n lupte, 13 au fost captura┼úi ┼či sunt ┼úinu┼úi prizonieri de ru┼čiÔÇŁ, a declarat el.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, c├ó┼čtig─âtor al mai multor campionate mondiale de box la categoria grea, a jucat un rol proeminent al─âturi de Zelenski ├«n mobilizarea rezisten┼úei ucrainene la invazie, pe care Moscova o nume┼čte ÔÇ×opera┼úiune militar─â special─âÔÇŁ.

Fratele său mai mic, Wladimir, un alt campion mondial de box la categoria grea, s-a înrolat în armata de rezervă ucraineană la scurt timp după ce a început invazia rusă, la 24 februarie.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

NATO va lansa mar┼úi procesul de aderare a Suediei ┼či Finlandei

Urmatoarea stire

Cum arat─â cel mai mare nuf─âr din lume ┼či unde a fost descoperit

Stiri pe aceeasi tema