antrenorul echipei din Harkov, ucis de un obuz

  • Ucraina a înregistrat multe realizări în gimnastică, box, fotbal şi alte sporturi.
  • Peste 100.000 de sportivi ucraineni au fost privaţi de orice oportunitate de a se antrena.
  • Mulţi sportivi ucraineni s-au înrolat în forţele armate pentru a proteja ţara, pentru a o apăra pe câmpul de luptă.

Tinerii fotbalişti din oraşul Harkov sunt îndureraţi de moartea antrenorului lor, ucis de un obuz rusesc săptămâna trecută, într-un incident care evidenţiază preţul greu pe care războiul îl impune în toate domeniile societăţii ucrainene, inclusiv în sport.

„M-a durut atât de mult, este ca şi cum aş fi pierdut un tată”, a declarat jucătorul Danil Kaskov, care a participat la un meci organizat în onoarea lui Andrii Doroşev, care a murit pe 27 iunie când obuze au lovit o zonă rezidenţială din al doilea oraş ca mărime din Ucraina.

„Sper că ne veghează de sus, că îl putem face mândru. Acest turneu este un omagiu adus lui, toate trofeele sunt în memoria lui. Totul este pentru el”, a declarat el pentru Reuters.

Ucraina a avut multe realizări în gimnastică, box, fotbal şi alte sporturi, iar acum numără costurile războiului, intrat acum în a cincea lună, asupra infrastructurii sale sportive şi asupra sportivilor săi.

„Peste 100.000 de sportivi ucraineni au fost privaţi de orice oportunitate de a se antrena, sute de instalaţii sportive ucrainene au fost distruse”, a declarat duminică preşedintele Volodimir Zelenski, în timp ce îl primea pe şeful Comitetului Internaţional Olimpic (CIO) pentru discuţii la Kiev.

„Mulţi sportivi ucraineni s-au înrolat în forţele armate pentru a ne proteja ţara, pentru a o apăra pe câmpul de luptă. Optzeci şi nouă de sportivi şi antrenori au fost ucişi în lupte, 13 au fost capturaţi şi sunt ţinuţi prizonieri de ruşi”, a declarat el.

Primarul Kievului, Vitali Klitschko, câştigător al mai multor campionate mondiale de box la categoria grea, a jucat un rol proeminent alături de Zelenski în mobilizarea rezistenţei ucrainene la invazie, pe care Moscova o numeşte „operaţiune militară specială”.

Fratele său mai mic, Wladimir, un alt campion mondial de box la categoria grea, s-a înrolat în armata de rezervă ucraineană la scurt timp după ce a început invazia rusă, la 24 februarie.Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

NATO va lansa marţi procesul de aderare a Suediei şi Finlandei

Urmatoarea stire

Cum arată cel mai mare nufăr din lume şi unde a fost descoperit

Stiri pe aceeasi tema