Antony Blinken l-a felicitat pe Benjamin Netanyahu care a anunţat cu o zi înainte că este în măsură să formeze în Israel un guvern foarte de dreapta


Şeful diplomaţiei americane, Antony Blinken, l-a felicitat joi pe Benjamin Netanyahu care a anunţat cu o zi înainte că este în măsură să formeze un guvern, foarte de dreapta, şi l-a îndemnat la un angajament privind „valorile”comune, în special pentru drepturile palestinienilor, notează AFP.

Secretarul de stat american a lansat, joi, într-o conferinţă de presă, un apel pentru ca cele două ţări să lucreze împreună cu scopul de a „oferi măsuri de securitate, oportunităţi, prosperitate şi demnitate atât israelienilor, cât şi palestinienilor”.

„Vom fi fericiţi să lucrăm alături de Israel pentru a promova atât interesele, cât şi valorile care stau de mult timp în centrul relaţiei noastre”, a declarat el.

Benjamin Netanyahu a anunţat miercuri seara că este în măsură să formeze noul guvern cu partenerii săi din partidele ultra-ortodoxe şi de extremă-dreapta.

Întrebat dacă diplomaţia americană va lucra cu membrii cei mai radicali ai noului guvern, Blinken a răspuns că Statele Unite îi vor „judeca pe partenerii noştri israelieni în funcţie de politicile pe care le pun în aplicare, nu de personalităţile care se întâmplă să fie în guvern”.

El a adăugat că Washingtonul are obiceiul să poarte „discuţii foarte sincere” despre dezacordurile cu Israelul din cauza unui „parteneriat ferm” între Israel şi Statele Unite.

Relaţiile dintre Benjamin Netanyahu şi Barack Obama au fost notoriu de proaste.

Câştigător împreună cu aliaţii săi al alegerilor legislative din 1 noiembrie, Netanyahu, deja prim-ministru din 1996 până în 1999, apoi din 2009 până în 2021, urmează să formeze un guvern care ar fi, potrivit analiştilor, cel mai de dreapta din istoria Israelului.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Jador este bolnav! Mesajul emoționant transmis fanilor săi: „Nu mai pot!”

Urmatoarea stire

Călătoria lui Zelenski la Washington, un examen major pentru forțele de securitate din Ucraina și SUA. Traseul deplasării și cum a fost păzit

Stiri pe aceeasi tema