Anonimul șef al Poliției Cluj a ieșit la rampăDe câteva luni, Inspectoratul de Poliție al Județului Cluj, este condus de interimarul Mihai Rus, despre care s-a scris că ar fi nepotul fostului ministru de Interne, Ioan Rus.

Rus a fost adus la comanda șefiei Poliției Cluj, în locul altui Rus, Mircea Rus, reținut de DNA Cluj, pentru câteva ore, pentru fapte inventate la propriu. Acuzațiile care i se aduc lui Mircea Rus se referă la faptul că ar fi împuternicit la comanda Poliției Dej și Gherla anumiți polițiști, la rândul lor cercetați.

Surprinzător este faptul că și actualul chestor Mihai Rus, se află la a doua împuternicire de trei luni, în fruntea Poliției Cluj. Codul Muncii interzice o a treia delegare pentru această funcție.

De când a fost numit șef al IPJ Cluj, Mihai rus nu a organizat nicio conferință de presă.

A fost avansat chestor
Mihai Rus a venit la șefia IPJ Cluj, impus, la data de 21 octombrie 2022. Ulterior, după doar cinci săptămâni a fost avansat la gradul profesional de chestor de poliție. Despre meritele lui sau despre dosarul lui profesional, care să fi dus la gradul de general, acordat la 43 de ani, nu se cunosc informații.

Ceea ce se știe despre Mihai Rus este faptul că a absolvit Facultatea de Educație Fizică și Sport, din cadrul Universității Babeș Bolyai, în anul 2004. Apoi, în perioada 2011 – 2014, Rus a absolvit cursurile Facultății de Drept de la Universitatea Privată ”Bogdan Vodă”.

În perioada 2006 – 2007, Mihai Rus a urmat un cursurile de master, tot la Universitatea ,,Bogdan Vodă”, Facultatea de Ştiinţe Economice Cluj-Napoca, obținând o diplomă de master în ”Managementul în administraţie, instituţii de credit şi societăţi comerciale, învăţământ superior de stat – ISCED 5”.

Angajat la Poliție cu diploma de profesor de sport
Parcursul profesional al chestorului Mihai Rus, în Poliția Română, care a urmat cursurile unui liceu din Dej, fiind nepotul lui Ioan Rus, a început în anul 2006.

Atunci, Mihai Rus a fost angajat ca ofițer la Serviciul Secret al Ministerului de Interne.

În perioada 2006-2011, Rus a fost ofițer la DGPI. Ulterior, timp de doi ani a acționat ca ofițer la Brigada de Crimă Organizată. Din 2013, după doar șapte ani de poliție, a început cariera fulminantă în Poliția Română.

Din 2013 și până în 2018 a fost șef Biroul în cadrul Brigăzii de Operațiuni Speciale Cluj Napoca. Apoi, din 2018 și până în 20 octombrie 2022, a fost șef al Brigăzii de Operațiuni Speciale.

Din 21 octombrie 2022 este șeful Poliției Cluj, unde după doar cinci săptămâni, mai exact pe data de 1 decembrie 2022, a fost avansat la gradul profesional de chestor de poliție, general în rangul militar.

Articol preluat din foaiatransilvana.ro

Citeste continuarea pe www.cotidianul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Rusia – Ucraina, ziua 393: Opozanta belarusă din exil își îndeamnă țara să rupă relațiile cu Moscova

Urmatoarea stire

Pui de mistreț, ieșiți la „socializare”. Câți godăcei vedeți în filmare? VIDEO

Stiri pe aceeasi tema