ANM: Se strică vremea la început de săptămână


Se strică vremea la început de săptămână: de mâine, scad temperaturile în toată țara și vor fi chiar sub normele perioadei. Noaptea se vor înregistra minime negative în majoritatea regiunilor. O informare meteo este în vigoare până miercuri seară. La munte se anunță ninsori și viscol în zonele înalte. În sud, astăzi sunt posibile averse și descărcări electrice.

Robert Manta, de la Administrația Națională de Meteorologie: „De mâine și spre finalul săptămânii temperaturile scad chiar sub cele normale”


„Se răcește și, practic, începem săptămâna cu ultima zi călduță. De mâine și spre finalul săptămânii temperaturile scad chiar sub cele normale. Vorbim despre maxime de nu mai mult de 12-13 grade Celsius și minime aproape în întreaga țară negative sau aproape de zero grade Celsius.

Cu această ocazie apare și înghețul, la fel și bruma la orele dimineții în mare parte din țară, dar, în altă ordine de idei, nu vor fi prea multe precipitații – acestea vor fi azi sub formă de ploaie, poate chiar și cu tunete și fulgere în partea de sud a țării și în București.

Iar de mâine apar și ninsorile la munte, chiar în Transilvania și Moldova pot fi perioade în care local să apară și precipitații sub formă de ninsoare”, a explicat Robert Manta, de la Administrația Națională de Meteorologie.

Între timp, și vântul își va face simțită prezența în aceste zile. Va fi cod galben în aproape toată țara de vânt puternic.

La munte, la altitudini mari va fi cod roșu, iar rafalele vor depăși 140 de kilometri pe oră

„Și această răcire vine și cu intensificări ale vântului. Practic, aceste intensificări ale vântului sunt obiectul avertizărilor meteo. La munte, la peste 1800 de metri, este cod roșu într-adevăr în Carpații Meridionali și acolo vântul va depăși 140 de kilometri pe oră la rafală, dar și în zonele joase – vorbim despre o viteză de 55-65 de kilometri pe oră și chiar 70-75 de kilometri pe oră”, a mai spus Robert Manta, de la Administrația Națională de Meteorologie.

Sursa foto: Shutterstock

Citește și: Spania: Furtuna Julietta a adus un val de zăpadă în Barcelona și un cod roșu de vreme rece | VIDEO

Citeste continuarea pe www.europafm.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema