ANI l-a dat pe mâna procurorilor pe primarul comunei T. Vladimirescu: PSD-istul Constantin, acuzat că a dat bani publici – aproape 300.000 lei – unei asociații sportive unde era membru fondator – stiri Braila


Social-democratul Vasile Constantin (foto), primarul comunei Tudor Vladimirescu, s-a aflat în conflict de interese administrativ în timpul mandatului 2016-2020. Anunțul a fost făcut de către Agenția Națională de Integritate.

Edilul este acuzat că “a aprobat alocarea unor sume de bani către asociația sportivă al cărei membru fondator este, semnând în calitate de reprezentant al instituției finanțatoare – Comuna Tudor Vladimirescu și încălcând astfel prevederile art. 76, alin. (1) și (2) din Legea nr. 161/2003”.

Mai mult decât atât, ANI a sesizat și Parchetul General în cazul lui Constantin, arătând că există “indicii referitoare la posibila săvârșire în formă continuată a infracțiunii de conflict de interese (text în vigoare până la data de 28 iulie 2017), respectiv indicii cu privire la posibila săvârșire a infracțiunii de folosirea funcției pentru favorizarea unor persoane (text în vigoare începând cu data de 28 iulie 2017), prevăzute de art. 301 din Codul Penal”.

Acuzațiile de natură penală sunt legate tot de respectiva asociație sportivă, la care, susține ANI, a ajuns suma de 297.000 de lei – bani din bugetul Primăriei Tudor Vladimirescu.

“Prin semnarea de către CONSTANTIN VASILE, în calitate de primar, a unui număr de 18 acte materiale în valoare totală de 297.000 Lei, creând un avantaj patrimonial pentru asociația sportivă al cărei membru fondator este”, au subliniat inspectorii de integritate.

Citeste continuarea pe debraila.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

„Ce facem aici cu bărbatul tău? Stai liniștit, lui îi place să privească”

Urmatoarea stire

Ursul pofticios a furat prăjituri din cafenea! VIDEO

Stiri pe aceeasi tema