Angajații celei mai mari fabrici de iPhone din China sunt revoltați – protestele au scăpat de sub control


Pe rețelele de socializare au apărut sute de imagini și videoclipuri care prezintă în detaliu un protest la fabrica Foxconn din Zhengzhou, China. Aceasta este cea mai mare fabrică de producție de iPhone din lume. Având în vedere un nou val de cazuri COVID-19, autoritățile chineze au implementat o blocadă în jurul fabricii începând cu luna noiembrie.

Când vorbim despre Foxconn, ne referim la un mare sit industrial care găzduiește peste 200.000 de angajați. Majoritatea acestor muncitori au locuințe puse la dispoziție de companie în perimetrul campusului fabricii. Confruntată cu ordine stricte din partea autorităților, Foxconn a ales să închidă fabrica cât timp înăuntru se aflau încă muncitori. Iar de atunci, au existat rapoarte despre mulți muncitori care se află încă în incinta fabricii… și care sunt revoltați din cauza privării dreptului la libertate.

Când a fost anunțată închiderea, mulți dintre ei au încercat să fugă, chiar dacă asta însemna să-și piardă locul de muncă. Dar acum își ridică vocea și încearcă să pună capăt la ceea ce este de fapt o formă de detenție justificată de strategia de „cod zero” a autorităților țării.

De exemplu, într-o înregistrare video în direct, zeci de muncitori sunt văzuți strigând „Apărați-ne drepturile!” în fața rândurilor de polițiști din fața fabricii. Alte imagini arată muncitori care încearcă să construiască baricade sau să pună obstacole în fața poliției, care atacă și utilizează gaze lacrimogene în unele imagini. Însă nu este încă clar cum s-au încheiat revoltele.

Având în vedere că China gestionează cu strictețe informațiile care pot fi accesate pe internet – în prezent, rețelele de socializare blochează toate cuvintele-cheie legate de aceste proteste. Cu toate acestea, câteva videoclipuri rămân încă online, fiind suficient să căutați #Foxconn pe Twitter. În acest moment, nu se știe dacă acest lucru va interfera cu producția de iPhone-uri și alte produse electronice în timpul unei perioade de cumpărături care este, de obicei, foarte aglomerată.

Cu peste 1 milion de angajați în aproximativ 30 de fabrici și institute de cercetare, Foxconn este cel mai mare angajator privat din China. Starea actuală a pandemiei COVID, precum și modul în care guvernul chinez a gestionat-o ar trebui să fie suficiente pentru a încuraja Apple și alte companii mari să accelereze procesul de diversificare (sau de mutare) a producției.

Apple va începe în curând să producă cele mai avansate cipuri pentru iPhone în SUA și, pe termen lung, și în Europa.

Sursa: TheVerge

Citeste continuarea pe geeki.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

De ce le cerem candidaților în anunțurile de recrutare să fie „rezistenți la stres”? De ce ne-am stresa angajații?

Urmatoarea stire

Tatăl lui Connect-R, spectator special în cea mai nouă gală ”Te cunosc de undeva!”

Stiri pe aceeasi tema

Cine a inventat Cuvântul Meme?

Chiar dacă acum sunt omniprezente, memele încă trebuie explicate. Adică, unii oameni încă nu știu ce este un…