angajări blocate, salarii înghețate, achiziții de mașini și mobilier interzise


Guvernul pregăteşte suspendarea ocupării posturilor vacante de la stat, interzicerea cumulului pensie-salariu, dar şi stoparea oricăror achiziţii de maşini şi mobilier.  Prevederile sunt cuprinse într-un proiect de ordonanță care urmează să intre pe circuitul de avizare şi apoi să fie pus în transparenţă decizională.

Potrivit documentului de lucru, se interzice achiziţionarea, preluarea în leasing sau închirierea de autoturisme, mobilier şi aparatură birotică.

Mai mult, încă din acest an, începând cu data intrării în vigoare a ordonanţei de urgenţă, se suspendă ocuparea prin concurs sau examen a posturilor vacante sau temporar vacante. Prin derogare, funcţiile publice de conducere pot fi exercitate cu caracter temporar, fără obligativitatea organizării unor concursuri, cu notificarea prealabilă a Agenţiei Naţionale a Funcţionarilor Publici cu 5 zile înainte de dispunerea măsurii.

Proiectul mai prevede că beneficiarii dreptului la pensie aparţinând atât sistemului public de pensii, cât şi sistemelor neintegrate sistemului public care realizează venituri salariale sau, după caz, asimilate salariilor, potrivit legii, realizate din exercitarea unei activităţi pe bază de contract individual de muncă, raport de serviciu sau în baza actului de numire, potrivit legii, în cadrul autorităţilor şi instituţiilor publice centrale şi locale nu pot cumula pensia cu veniturile astfel realizate. Prevederile sunt aplicabile persoanelor care la data intrării în vigoare a Ordonanţei sunt pensionari cumularzi şi după data intrării în vigoare a prezentului articol devin pensionari cumularzi.

 

Proiectul de ordonanță poate fi consultat AICI. 

 

R. Dan

Citeste continuarea pe www.sursazilei.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema