Amenzi de peste 5.5 milioane de lei, în urma controalelor derulate în contextul Sărbătorilor de iarnă


Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au aplicat amenzi de 5,56 milioane lei în timpul controalelor efectuate în perioada 8 – 30 decembrie, în contextul Sărbătorilor de iarnă, informează Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

„În perioada 8 – 30 decembrie Autoritatea Naţională Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA) a dispus intensificarea controalelor oficiale cu ocazia sărbătorilor de iarnă. Inspectorii sanitari veterinari şi pentru siguranţa alimentelor au realizat 13.057 de controale, în urma cărora au fost aplicate 910 amenzi contravenţionale, în valoare totală de 5.560.800 de lei”, se arată într-un comunicat al ANSVSA, conform agerpres.ro.

Totodată, au fost reţinute 15.370 de kg de produse de origine animală şi au fost emise 10 ordonanţe de suspendare a activităţii, precum şi 15 ordonanţe de încetare a activităţii. Toate produsele neconforme au fost dirijate către unităţi de neutralizare, pentru a fi distruse.

Principalele neconformităţi identificate au fost: nedemonstrarea trasabilităţii materiilor prime din carne de porc; depozitarea necorespunzătoare a produselor alimentare; produse expirate; spaţii neidentificate şi supraaglomerate; comercializarea produselor fără respectarea condiţiilor de temperatură; grafice de temperatură parţial completate; nerespectarea frecvenţei stabilite de transmitere a probelor din programul de autocontrol.

„Pentru a sesiza nereguli în domeniul siguranţei alimentelor, ANSVSA pune la dispoziţia cetăţenilor numărul de telefon al call center-ului instituţiei – 0800 826 787 – care poate fi apelat gratuit, din orice reţea de telefonie. ANSVSA continuă supravegherea operatorilor din industria alimentară şi în perioada următoare, prin intensificarea acţiunilor de inspecţie şi control cu această tematică şi prin asigurarea serviciului de permanenţă de către personalul sanitar veterinar şi pentru siguranţa alimentelor de la nivelul DSVSA judeţene şi a municipiului Bucureşti.”, se spune în comunicat.

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Anchetatorii Au Găsit O Gorilă Făcută Din Dolari în Casa Fraților Tate. VIDEO

Urmatoarea stire

Dezacorduri la vârful armatei ruse privind desfășurarea războiului din Ucraina, susțin serviciile secrete britanice

Stiri pe aceeasi tema