Amenzi de peste 1,5 milioane de lei aplicate în anul 2022 de Garda de Mediu Brăila • ProBraila • Stiri Braila


Amenzile aplicate anul trecut de Garda de Mediu Brăila pentru nerespectarea reglementărilor privind protecţia mediului au depăşit suma de 1,5 milioane de lei, potrivit informaţiilor oferite de Comisariatul Judeţean Brăila al Gărzii Naţionale de Mediu.

În anul 2022, Comisariatul Judeţean Brăila a efectuat un număr total de 639 de inspecţii, dintre care 139 de inspecţii planificate conform Planului anual de controale şi 500 de inspecţii neplanificate. În urma controalelor efectuate au fost aplicate 102 sancţiuni contravenţionale, din care 71 de amenzi în valoare totală de 1.518.000 de lei şi 31 de avertismente.

Neconformităţile constatate de inspectorii de mediu se referă la funcţionarea fără autorizaţie de mediu, nerespectarea prevederilor şi obligaţiilor din autorizaţia de mediu, nerespectarea obligaţiilor privind regimul deşeurilor; neîntocmirea evidenţei gestiunii deşeurilor generate, nerespectarea măsurilor pentru prevenirea, eliminarea sau reducerea poluării aerului, neadoptarea măsurilor pentru prevenirea fenomenului de ardere pe terenurile deţinute, desfăşurarea neautorizată a activităţii de dezmembrare autovehicule, neasigurarea de către unităţi administrativ teritoriale a colectării în totalitate a deşeurilor municipale amestecate, cel puţin pentru deşeurile de hârtie, metal, plastic şi sticlă.

De asemenea, au fost aplicate şi sancţiuni complementare, constând în confiscarea unei autoutilitare de 20 de tone (autocamion) şi a două căruţe, folosite ca mijloace de transport pentru abandonarea de deşeuri inerte.

Totodată au fost întocmite şi înaintate către Parchetul de pe lângă Judecătoriile Brăila şi Făurei două sesizări penale, urmare a eliminării unor deşeuri pe spaţii neautorizate, precum şi incendierea unor deşeuri pe domeniul public a două unităţi administrativ teritoriale.

Citeste continuarea pe probr.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

A murit Constantin al II-lea, fostul rege al Greciei

Urmatoarea stire

e bal mascat, nimeni nu-și respectă rolul oficial

Stiri pe aceeasi tema