Amendă până la 60.000 de lei dacă faci această greșeală cu cardul de energie. Legea e clară, se aplică sancțiuni drasticePe 16 martie, Ministerul Fondurilor Europene emitea un nou comunicat, anunțând emiterea cardurilor de energie la peste 2 milioane de locuințe și efectuarea până la această dată a peste 500.000 de plăți. În același timp, au fost anunțate și penalitățile pentru cei care au folosit aceste carduri în alte scopuri, iar în cest caz vorbim de o amendă până la 60.000 de lei dacă faci această greșeală cu cardul de energie. Legea e clară, spune Marcel Boloș, și se aplică sancțiuni drastice dacă este încălcată.

Peste 2 milioane de locuințe au primit cardul de energie

Raportul referitor la distribuirea cardului de energie era publicat de minister pe 16 martie, făcând precizarea că din totatul de plăți 17,6% au fost făcute prin mijloace electronice. La tot acest demers au contribuit și cei peste 9.000 factori poștali și agenți poștali cărora li s-au dat  „aparate optice pentru scanat documente, la care se pot plăti facturile”, anunță Ministerul Fondurilor Europene:

„În perioada 20 februarie – 16 martie 2023, românii vulnerabili au utilizat 155 milioane lei pentru plata facturilor la utilități, prin intermediul cardurilor de energie. În total, au fost efectuate peste 500.000 de plăți, din care 88.000 (17,6%) prin mijloace electronice. La mai puțin de o lună de la startul utilizării cardurilor pentru energie, mai mult de jumătate de milion de familii au folosit banii puși la dispoziție din fonduri europene pentru a-și achita facturile. Beneficiarii au la dispoziție trei metode de plată, pentru a achita repede și simplu facturile la energie.

Sunt 9.000 factori poștali și agenți poștali cu aparate optice pentru scanat documente, la care se pot plăti facturile. De asemenea, a crescut numărul celor care achită online, față de primele zile de utilizare a aplicației. Avem deja 88.000 astfel de plăți.

Am încercat, împreună cu Poșta Română, să punem la dispoziția beneficiarilor toate informațiile necesare pentru a-i sprijini pe parcursul implementării programului, iar pentru situațiile punctuale aceștia primesc ajutor prin call center-ul dedicat 0319966”, a declarat ministrul Marcel Boloș.

Vezi și: Se pot cumpăra şi butelii cu cardurile de energie? Tot ce trebuie să ştii despre voucherele de la stat

Legea e clară, amendă până la 60.000 de lei dacă faci această greșeală cu cardul de energie

În același context, ministrul marcel Boloș a reamintit faptul că sumele regăsite pe cardul de energie nu se pot folosi, în mod abuziv, la plata altor servicii sau la diferitele cumpărături, legea fiind clară în acest sens, iar cei care o încalcă pot primi o amendă până la 60.000 de lei dacă fac această greșeală cu cardul de energie.

Vezi și: De când se vor putea face plăți cu cardul de energie. Ce valabilitate vor avea acestea

Cu alte cuvinte, posesorii acestor carduri nu au voie să retragă sumele de 700 de lei (prima tranșă), de pe suportul electronic, și nici să folosească cardurile la plata altor posibile servicii sau cheltuieli. În acest sens, legea este extrem de calră, iar îna fară de o amendă de până la 60.000 de lei, existând toate șansele ca cei prinși să rămână fără acest ajutor, iar cardul să fie anulat. Așdar, mare atenție atunci când decideți să folosiți aceste carduri la cu totul altceva decât pentru ceea ce au fost emise.

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Declaraţie comună a lui Putin şi Xi: „Un război nuclear nu trebuie să aibă loc niciodată”

Urmatoarea stire

Rusia a trimis de urgență sisteme de apărare antiaeriană pe insulele Kurile: Tensiuni escaladate în zonă

Stiri pe aceeasi tema