Amazon începe testele de livrare cu drone în California și Texas

Amazon a dat oficial startul testelor de livrare cu drone în California și Texas, Statele Unite. Prima livrare a venit sub forma unei mici cutii atașate de o frânghie. Serviciul, denumit Prime Air, speră să revoluționeze piața odată cu lansarea sa treptată pe teritoriul Statelor Unite.

Amazon și Prime Air

David Carbon, vicepreședinte al Amazon Prime Air, a fost mândru să împărtășească vestea. El a postat o fotografie a dronei pe contul său de LinkedIn. „Primele livrări din noile noastre locații din Texas și California”, a scris Carbon în postarea sa. „Nu aș putea fi mai mândru de oamenii incredibili care alcătuiesc Prime Air. Aceștia sunt primii pași atenți pe care îi vom transforma în salturi uriașe pentru clienții noștri în anii următori.”

Pentru Carbon, „clienții sunt obsesia noastră, siguranța este imperativul nostru, viitorul livrărilor este mandatul nostru, tehnologia deblochează acest viitor, iar oamenii noștri sunt fundația pe care se sprijină totul”.

Planificat încă din 2013, investigațiile autorităților de reglementare, care doreau să se asigure că serviciul este sigur și fiabil, au întârziat punerea în funcțiune a acestuia.

Livrare cu drona: Va fi acesta viitorul?

Amazon nu este singurul serviciu care testează acest mecanism de livrare. Un alt gigant tehnologic, Alphabet (compania mamă a Google), dorește să facă același lucru cu Wing.

Clienții selectați pot folosi o aplicație pentru smartphone pentru a comanda online articole mici. Articolul este apoi încărcat pe o dronă și trimis la adresa clientului. La sosire, produsul comandat este lăsat să cadă la sol prin intermediul unui cablu retractabil.

Utilizarea dronelor ar putea contribui la accelerarea serviciilor de livrare, în special în zonele urbane, unde traficul rutier poate încetini lucrurile. De asemenea, aparatele de zbor electrice pot contribui la reducerea emisiilor de carbon.

Citeste continuarea pe geeki.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Michelle Obama dezvăluie momentele de coșmar din căsnicia cu Barack. Nu-l suportam și copiii mă terorizau

Urmatoarea stire

Pictura pe numere ca activitate terapeutică și modalitate de relaxare

Stiri pe aceeasi tema