„Am reafirmat interesul Ucrainei pentru menținerea și extinderea inițiativei cerealelor de la Marea Neagră”


  • Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, s-a întâlnit miercuri cu omologul său turc, Hakan Fidan.
  • „Am reafirmat interesul Ucrainei pentru menținerea și extinderea inițiativei cerealelor de la Marea Neagră” a declarat ministrul.
  • ONU au declarat că exporturile în cadrul inițiativei „au scăzut semnificativ.

Ministrul ucrainean de externe, Dmytro Kuleba, s-a întâlnit miercuri cu omologul său turc, Hakan Fidan, în cadrul Conferinței pentru redresarea Ucrainei de la Londra, scrie CNN.

„Am reafirmat interesul Ucrainei pentru menținerea și extinderea inițiativei pentru cereale la Marea Neagră, precum și pentru mobilizarea sprijinului global pentru Formula de Pace”, a declarat Kuleba într-un tweet.

Într-o actualizare de marți, ONU au declarat că exporturile în cadrul inițiativei „au scăzut semnificativ de la un vârf de 4,2 milioane de tone metrice în octombrie 2022 la 1,3 milioane de tone metrice în mai, cel mai mic volum de la începutul Inițiativei, anul trecut”.

„Secretarul general este dezamăgit de încetinirea ritmului inspecțiilor și de excluderea portului Yuzhny/Pivdennyi din inițiativa Mării Negre. Acest lucru a dus la o reducere a mișcării navelor care intră și ies din porturile maritime ucrainene, ceea ce a dus la o scădere a aprovizionării cu produse alimentare esențiale pe piețele globale”, arată declarația.

Citeste continuarea pe alephnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema