‘Am descoperit un obiect care până acum nu a fost recunoscut pentru ceea ce este’Este un quasar – nucleul luminos al unei galaxii care este alimentat de o gaură neagră gargantuescă, cu o masă de 17 miliarde de ori mai mare decât cea a Soarelui nostru. Cunoscut sub numele de J0529-4351, puterea obiectului a fost confirmată de observațiile efectuate de Very Large Telescope din Chile, informează BBC.

Oamenii de știință, care au publicat un raport în revista Nature Astronomy, spun că gaura neagră are un apetit vorace, consumând zilnic masa echivalentă cu cea a unui Soare.

J0529-4351 a fost de fapt înregistrată în date cu mulți ani în urmă, dar adevărata sa glorie a fost recunoscută abia acum.

“Am descoperit un obiect care până acum nu a fost recunoscut pentru ceea ce este; se holbează în ochii noștri de mulți ani, deoarece strălucește la strălucirea sa de mai mult timp decât a existat probabil omenirea. Dar acum l-am recunoscut, nu ca fiind una dintre numeroasele stele din prim-planul Căii noastre Lactee,…

Citeste continuarea pe www.stiripesurse.ro

Urmariti stirile newsflash.ro si pe Google News
Total
0
Shares
Stiri pe aceeasi tema

De ce ucid vulpile în Arad?

Autorităţile din Arad încheie o campanie de „recoltare” prin împuşcare a 150 de vulpi pentru testarea eficienţei vaccinului…