”Am avut întâlniri cu ambii candidați”. Sinan Ogan, politicianul plasat pe locul 3 în alegerile din Turcia, a decis cui dă voturile VIDEO


Luni, 22 Mai 2023, ora 18:51

456 citiri

Sinan Ogan, candidatul naționalist de pe locul 3 FOTO Twitter

Sinan Ogan, candidatul naționalist care a participat la alegerile prezidențiale din Turcia din blocul politic Ata, a făcut apel la susținătorii săi să-l susțină pe actualul șef al statului, Recep Tayyip Erdogan, în turul doi.

Ogana câștigat doar 5,17% din voturi în primul tur, cu mult în spatele lui Erdogan și al celui de-al treilea candidat Kemal Kılıçdaroğlu.

”Am avut întâlniri cu ambii candidați, vreau să subliniez că decizia nu a fost luată în cadrul vreunei negocieri. <...> Fac apel la cei care m-au votat în primul tur să voteze pe 28 mai pentru Recep Tayyip Erdogan” a spus politicianul turc.

Primul tur al alegerilor prezidențiale a avut loc în Turcia pe 14 mai. Erdogan a câștigat 49,35% din voturi, în timp ce rivalul opoziției Kılıçdaroğlu a reușit să câștige sprijinul a 45% dintre alegători. Întrucât niciunul dintre candidații la funcția de șef al statului nu a putut obține mai mult de 50% din voturi, a fost programat un al doilea tur. Câștigătorul va fi desemnat cu majoritate simplă de voturi.

Unii analiști spun că Erdogan a fost în frunte în primul tur, datorită voturilor locuitorilor din regiunile afectate de cutremure. O luptă politică serioasă va începe în Turcia înainte de turul doi.

Citeste continuarea pe ziare.com

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema