Am aflat secretul Elisabetei Lipă! Cum reușește să se mențină în formă: „În general fac…”


Elisabeta Lipă (58 ani) se menține într-o formă de zile mari! Cu toate acestea, fosta mare canotoare a României, nu mai are timp să se antreneze ca odinioară, însă nu a renunțat definitiv la sport.

Are o bicicletă eliptică, care o ajută să facă mișcare, iar atunci când vine vorba de alimentație, nu are restricții și își permite să se răsfețe cu orice. 

Care este secretul Elisabetei Lipă? Cum vă întrețineți, mai aveți timp de sport?

Nu există niciun secret,  asta ține de fiecare cum vrea să arate, important e să fim sănătoși, că de aici pleacă toate. Sănătatea te ajută să te menții, să ai tonus. Nu mai fac mișcare, nu mai fac antrenament, cum făceam, când făceam sport. Dar fac mișcare pentru mine și anume: nu merg la sală, am acasă o eliptică, și fac 50 de minute pe această eliptică, fac exerciții, stretching pentru că articulațiile, normal, se „gripează”, dacă nu ai grijă de ele. Asta fac! Având în vedere că am acasă această posibilitate să mă mișc, mă mișc de câte ori vreau eu, depinde de stare. În general fac sport dimineața, atunci e cel mai bine. Mă trezesc, îmi beau cafeaua, mă mișc o oră, după care îmi văd de treabă. Când am program dis de dimineață, atunci vin seara! Dacă sunt foarte obosită, atunci fac doar stretching. Când sunt în tonus, îmi vărs nervii și pe eliptică.

Face sport singură, acasă

Aveți restricții în ceea ce privește alimentația?

La alimentație, eu de fel nu sunt gurmandă, și atunci pot să mă limitez și la cantitate și,  în general, nu mănânc foarte multă carne, sunt mai mult pe lactate, pe fructe. Dacă scap puțin altfel decât sunt obișnuită zi de zi, atunci a două zi iau măsuri. Tot timpul mă raportez la haine, dacă hainele încep să strângă, atunci clar nu ajung până acolo, dar dacă se întâmplă lucrul ăsta, atunci iau măsuri. Am făcut sport atât de mulți ani, coloana este foarte șubredă, am stresat-o 24 de ani de activitate și trebuie să am grijă de ea. Orice kilogram pe care îl pui pe coloană se simte și eu încerc să evit acest lucru!

Gătiți acasă?

Gătesc acasă, cu siguranță gătesc acasă, dar nu pot să spun că am produse interzise. Nu am nimic interzis, mănânc ce îmi place. Ce nu îmi face bine, nu…

Citeste continuarea pe click.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema