Alstom va furniza un sistem integrat de metrou pentru orașul Cluj-Napoca


Alstom va furniza pentru Cluj-Napoca un sistem integrat de metrou, ├«n urma semn─ârii, joi, a contractului cu Prim─âria Cluj-Napoca pentru construc┼úia liniei 1 de metrou din acest ora┼č, conform unui comunicat.

Alstom este parte ├«ntr-un consor┼úiu cu companiile de construc┼úii civile Gulermak ┼či Arcada.

Valoarea totală a acestui proiect la cheie, de ultimă generaţie, se ridică la aproximativ 1,8 miliarde de euro, iar partea Alstom este în valoare de aproximativ 400 de milioane de euro.

Compania Alstom va avea urm─âtoarele responsabilit─â┼úi ├«n proiect: integrarea sistemului, solu┼úiile de semnaliz─âri, telecomunica┼úii ┼či electroalimentare, construirea c─âii de rulare, instalarea panourilor de siguran┼ú─â de pe peroane, centrul de control ┼či siguran┼ú─â a traficului, precum ┼či implementarea ├«n ├«ntregul sistem a unei solu┼úii de securitate cibernetic─â de eficien┼ú─â dovedit─â.

Alstom va implementa o solu┼úie de control al trenurilor bazat pe comunica┼úii (CBTC) care s─â sus┼úin─â cel mai ├«nalt grad de automatizare, gradul 4 (GoA4), pentru prima dat─â ├«n Rom├ónia. Pentru aceasta, compania va folosi solu┼úia de semnalizare CBTC de mare capacitate Urbalis, care se reg─âse┼čte ├«n multe alte proiecte de metrou.

ÔÇ×Sunt extrem de m├óndru c─â Alstom va lua parte la construc┼úia metroului din Cluj-Napoca. Este un alt proiect de referin┼ú─â pentru prezen┼úa pe termen lung a Alstom ├«n Rom├ónia. Metroul din Cluj-Napoca este unul dintre cele mai mari proiecte ÔÇ×la cheieÔÇŁ din Europa, acoperind un portofoliu solid de solu┼úii de semnalizare ┼či de infrastructur─â, care demonstreaz─â pozi┼úia de lider a Alstom ├«n domeniul mobilit─â┼úii urbane sustenabile.

Acesta este un proiect de infrastructur─â foarte ambi┼úios ┼či inovator pentru Rom├ónia, fiind prima linie de metrou automatizat─â, iar palmaresul nostru interna┼úional ne ofer─â competen┼úa necesar─â pentru un astfel de proiect de pionieratÔÇŁ, a declarat Gian Luca Erbacci, pre┼čedintele Alstom pentru Europa.

Gabriel Stanciu, director general Alstom pentru Rom├ónia, Bulgaria ┼či Moldova, a subliniat, la r├óndul s─âu, c─â, dup─â cele dou─â noi proiecte de cale ferat─â c├ó┼čtigate la sf├ór┼čitul anului trecut ├«n zona Clujului, contractul pentru metroul clujean consolideaz─â consolideaz─â activitatea companiei ├«n zon─â, unde are aproape 800 de angaja┼úi.

ÔÇ×Experien┼úa noastr─â ├«n proiecte de metrou, at├ót ├«n Europa Central─â ┼či de Est c├ót ┼či la nivel interna┼úional, ne ofer─â ├«ncrederea ┼či capabilit─â┼úile tehnice necesare pentru a reu┼či cu succes execu┼úia unui astfel de proiect majorÔÇŁ, a subliniat Gabriel Stanciu.

Linia 1 a noului metrou, care urmeaz─â a fi finalizat─â ├«n opt ani, va avea o lungime de 21 de kilometri ┼či 19 sta┼úii. Primul tronson, totaliz├ónd pu┼úin peste 9 kilometri, cu 9 sta┼úii ┼či un depou suprateran, va fi finan┼úat prin intermediul Planului Na┼úional de Redresare ┼či Rezilien┼ú─â al Rom├óniei (PNRR) ┼či va fi finalizat ├«n 4 ani.

Dup─â…

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema