Alpinistul Adrian Ahriţculesei, blocat de vântul puternic în baza Union Glacier din Antarctica


Alpinistul Adrian Ahriţculesei este blocat de vântul care bate cu peste 100 km/h în baza Union Glacier, din Antarctica, locul de unde sportivul din Petroşani şi-a propus să ajungă pe Mount Sidley (4.285 m), ultimul vârf pe care îl mai are de cucerit din „Circuitul celor 7 vulcani”, a anunţat vineri managerul sportivului, Ştefan Adrian Jurca.

Sportivul din Petroşani va mai rămâne încă trei zile în baza Union Glacier, în speranţa că vremea va permite continuarea expediţiei sale, deşi pentru sâmbătă şi duminică se anunţă condiţii meteo neprielnice.

„Din cauza condiţiilor meteo dificile, vântul bate cu viteza de peste 100 km/ oră, Adrian Ahriţculesei nu poate părăsi baza Union Glacier, din Antarctica, ca să înceapă ascensiunea spre Vulcanul Mount Sidley, cel mai înalt din Antarctica şi ultimul pe care Adrian trebuie să-l cucerească în tentativa lui de a închide Circuitul ‘7 Summits Vulcanoes’. Şi mâine şi poimâine vremea se anunţă tot dificilă. Rămâne în bază încă cel puţin o zi. Să-i ţinem pumnii! Doamne ajută!”, a notat, vineri, managerul alpinistului pe pagina sa de Facebook.

Potrivit programului expediţiei, de la baza Union Glacier, Adrian Ahriţculesei ar trebui să zboare cu un avion de mici dimensiuni spre Mount Sidley, după care va urma un traseu spre vârful vulcanului, pe parcursul căruia îşi va transporta echipamentul individual cu o sanie.

La coborâre, grupul de alpinişti din care face parte Ahriţculesei ar urma să fie preluat de acelaşi avion şi transportat înapoi la baza Union Glacier.

Alpinistul Adrian Ahriţculesei, în vârstă de 38 de ani, a plecat, pe 4 ianuarie, spre Antarctica, unde şi-a propus să cucerească Muntele Sidley, fapt care i-ar permite să devină primul bărbat din România care încheie „Circuitul celor 7 vulcani”. Circuitul reuneşte cei mai importanţi vulcani de pe şapte continente.

Ahriţculesei a ajuns pe 6 ianuarie în oraşul Punta Arenas, din Chile, unde s-a întâlnit cu organizatorii expediţiei din Antarctica, prevăzută să aibă loc în perioada 6-21 ianuarie.

Prima femeie din România care a reuşit acest circuit a fost Crina „Coco” Popescu, în anul 2012, când avea doar 16 ani.

Citeste continuarea pe psnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Alfa Romeo urcă pe scenă la Salonul Auto de la Bruxelles 2023

Urmatoarea stire

VIDEO. Deși în plin război, Ucraina are candidată la Miss Univers. Apariție de senzație într-un costum lucrat la lumina lumânărilor și în sunetul sirenelor

Stiri pe aceeasi tema