Alimentele nocive pe care le mănâncă nutriționistul Mihaela Bilic: ‘Sunt slăbiciunile mele’Nutriționistul Mihaela Bilic este renumită pentru sfaturile și recomandările pertinente pe care le oferă românilor, pentru a adopta un stil de viață sănătos și un regim alimentar echilibrat. Cu toate acestea, iată care sunt „plăcerile culinare vinovate” ale expertului.

La ce alimente nu renunță nutriționistul Mihaela Bilic

Mihaela Bilic mărturisește că își programează o singură masă copioasă și sățioasă pe zi, fiind sigură că se încadrează într-un anumit număr de calorii.

Expertul în nutriție susține că foamea se poate educa, iar oamenii nu trebuie să renunțe la alimentele lor preferate, ci să mănânce puțin și des, în cantități moderate.

„Pentru mine nu este o dietă, ci un stil de viață. Bugetul meu de calorii este foarte mic, și atunci prefer că îl cheltuiesc pe tot la o masă de seară, care să fie satisfăcătoare. Senzația de foame se educă asemenea unui mușchi.

Pe o scară de la 0 la 10, trebuie să învățăm să mâncăm doar când ne este foame de nota 7. Pe parcursul zilei, beau cafea cu lapte, iaurt sau supă, iar la masa de seară mă răsfăț cu carne, salată și garnitură.

Eu mănânc din toate și fac un efort să mănânc puțin. Nu am niciun fel de interdicții. Merg pe principiul: doza face otrava. Atâta vreme cât nu abuzezi cu cantitatea, totul este sănătos.

Parizerul, merdenelele și cartofii prăjiți sunt câteva dintre slăbiciunile mele.”, a declarat nutriționistul Mihaela Bilic pentru viva.ro.

Citește și Mihaela Bilic, despre mâncatul după ora 18:00. Este sau nu indicat să nu mai consumăm nimic seara?

„Foamea nu trece cu un pahar cu apă. Foamea se educă”

Medicul Mihaela Bilic susține că, printre alimentele sale favorite se numără cartofii prăjiți, parizerul și produsele de patiserie. Specialistul susține că secretul pentru a educa foamea este să-i crești nivelul de toleranță.

„Este mare diferență între pofta minții și nevoile corpului. Slăbitul presupune disciplină și reguli stricte până când dobândim un echilibru alimentar.

Nu suntem dispuși să facem efort pe termen lung. Abia după 100 de zile apare detașarea pentru pofte și mâncare, însă noi abandonăm mult mai devreme procesul.

Ar trebui să perseverăm ca să ne fie cu adevărat ușor. Foamea este una, iar setea alta. Foamea nu trece cu un pahar cu apă. Foamea se educă, obiectivul ar trebui să fie creșterea toleranței la foame”, a completat specialistul pentru sursa citată.

Citește și Ce înseamnă dacă ți-e poftă de pizza, chipsuri sau prăjituri, de fapt. Sigur nu știai aceste detalii

Citeste continuarea pe playtech.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Europa rămâne fără medici. Ce provocări înfruntă România

Urmatoarea stire

Rezerva Federală a SUA a decis să majoreze dobânda de politică monetară, însă creșterea a fost surprinzătoare

Stiri pe aceeasi tema