Algeria comandă armament rusesc în valoare de 7 miliarde dolari


Cu un sistem de apărare construit aproape exclusiv pe baza armamentului sovietic și apoi rusesc, Algeria își modernizează arsenalul pe același sistem de proveniență.

Tranzacția a fost făcută cu discreție de către cele două țări

Tranzacția a fost menționată într-un raport recent al biroului senatorului american Marco Rubio prin care se solicită sancțiuni economice americane asupra statului african, în concordanță cu politica Washingtonului de inițiere a unui război economic împotriva tuturor clienților majori pentru armele rusești, iraniene sau nord-coreene.

Acordul a fost făcut fără prea mare publicitate, nici Rusia și nici Algeria neoferind informații oficiale în acest sens.

Nu se cunosc detaliile contractului

Nu se cunoaște cu exactitate ce include tranzacția, deoarece Ministerul algerian al Apărării nu  a difuzat informații.

Algeria este al doilea cumpărător de arme de producție rusească după India, fiind considerată cea mai înzestrată pentru luptă de pe continentul african.

Specialiștii militari susțin că majoritatea echipementelor de pe lista de achiziții ale Algeriei sunt încă la început chiar și în dotarea armatei Rusiei astfel că livrările și producția acestora vor necesita timp.

Sursa citată a făcut o serie de analize referitoare la presupusele arme rusești care au suscitat interesul Algeriei: este vorba despre avioane rusești de generația a cincea de tip Su-57, cu livrare după anul 2025 dar și de sistemul S-500, introdus recent în apărarea antiaeriană algeriană. De asemenea sunt vizate radare și rachete de ultimă generație.

Contractul ar putea include achiziționarea de tancuri T-14 Armata și modernizarea tancurilor T-90AC ale armatei algeriene.

În același timp ar putea fi alese bombardiere Su-34M, în paralel cu modernizarea avioanelor de vânătoare Su-30MKA.

Doar achiziția de 34Ms a fost estimat de publicația amintă la aproximativ 2.2 miliarde dolari cu arme asociate, instruire, piese și echipamente de întreținere.

Citeste continuarea pe www.b1tv.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

China vrea reguli mai ușoare de intrare în țară pentru unii turiști străini

Urmatoarea stire

incognito pe străzile Londrei. Așa a sărbătorit Regina sfârșitul celui de-al Doilea Război Mondial

Stiri pe aceeasi tema