Alexia poate răsufla ușurată! Adolescenta își va petrece Revelionul alături de familie și va părăsi spitalulVești foarte bune pentru Alexia, adolescenta care a fost implicată în tragicul incident din Pașcani. Fata va fi externată în cursul zilei de 31 decembrie 2022 și își va petrecere trecerea dintre ani alături de familie și prieteni, spre bucuria celor dragi. Recuperarea ei rapidă i-a uimit chiar și pe medicii care au acționat pentru a-i salva viața și i-au reatașat brațele de trup.

Alexia va fi externată

«A fost emoţionant şi am izbucnit în plâns atunci când fetiţa a făcut primii paşi. Ea va redeveni acea fetiţă care a fost tot timpul», spune Valentina Tudose, mama Alexiei. După doar două săptămâni în spital, fata e pe drumul cel bun: va fi externată. Drumul spre recuperarea completă este, însă unul îndelungat. Va fi nevoită să meargă frecvent la consultații, iar ședințele de kinetoterapie vor fi ceva la ordinea zilei pentru ca brațele sale să-și poată recupera din nou mobilitatea.

«Avem o veste extraordinară. Alexia a avut azi ultima operație, iar mâine va fi externată din spitalul nostru. Doar degetele mâinii drepte le poate mişca, în flexie. Dar cu siguranţă acest copil va recupera şi celelalte funcţii motore la mâna dreaptă şi mâna stângă», crede Sidonia Susanu, medic.

«Am început sărbătorile cu o dramă, o dramă foarte mare şi se pare că încheiam anul cu cea mai mare bucurie posibilă. Este incredibil, noi nu ne aşteptam să plecăm atât de repede acasă”, povesteşte Valentina Tudose, mama Alexiei.

Și fratele fetei, Eric, are motive de mândrie, căci având o prezență de spirit ieșită din comun pentru un copil care a trecut printr-un șoc traumatic, a reușit să găsească unul dintre brațe și să-l predea echipajelor medicale. Astfel, el a fost cel care i-a salvat unul dintre brațele fetei.

Eric a plâns de bucurie când și-a văzut sora

„Am văzut că se mișcă și am ridicat-o rapid. I-am dat două palme peste față și era ok. Am văzut că nu era o mână, apoi am văzut mâna ei la câțiva pași de ea. Am văzut că a deschis geamul din față, am luat mâna, am luat-o și pe ea, am dus-o rapid la ambulanţă”, povestește fratele tinerei. El a declarat că a plâns de bucurie atunci când a văzut, la televizor, imaginile în care sora sa se plimba pe holurile spitalului, după complicata operație de reatașare a brațelor.

 

Citeste continuarea pe redactia.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Poliţista Maria “Bateria” și-a prins soţul polițist în pat cu o colegă de birou, căsătorită și ea cu un alt agent

Urmatoarea stire

Populaţia rezidentă a României este de 19,05 milioane persoane, din care 51,5% sunt femei. Care este principala cauză a declinului demografic

Stiri pe aceeasi tema