Alexandru Muraru: Este a treia restaurare a bojdeucii lui Creangă. Multe dintre elementele care au stârnit controverse existau dejaLiderul PNL Iaşi, deputatul Alexandru Muraru, susţine, într-o postare pe site-ul său, că restaurarea bojdeucii lui Ion Creangă a fost necesară pentru a orpri procesul de deteriorare a clădirii şi pentru a păstra semnificaţia culturală a acestui monument istoric. El afirmă că a fost a treia restaurare din istoria Bojdeucii şi că „multe dintre elementele care au stârnit controverse existau deja înainte de această ultimă restaurare”.

Alexandru Muraru, fost director general al Institutului Naţional al Patrimoniului, afirmă că lucrările de restaurare a bojdeucii s-au făcut conform standardelor de intervenţie asupra monumentelor istorice şi au avut scopul de a prelungi durata de viaţă a clădirii şi de a-i îmbunătăţi rezistenţa structurală.

„Restaurarea a fost necesară pentru a stopa procesul de deteriorare şi pentru a păstra semnificaţia culturală a muzeului. Controversele apărute în spaţiul public, deşi înţelese din…

Citeste continuarea pe www.digi24.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema