ALERTĂ! Aplicația Revolut, atacată de hackeri. Datele a 50.000 de utilizatori au fost compromise

Un atac cibernetic a compromis datele a 50.144 de utilizatori ai aplicației financiare Revolut, scrie publicația britanică The Times.

Atacul a avut loc duminica trecută, în data de 11 septembrie, iar datele au fost accesate prin intermediul unei terțe părți, după ce un angajat Revolut a fost prins într-un atac de phishing.

Aplicația Revolut a fost atacată cibernetic

Compania a transmis că atacul a vizat doar 0.16% din conturi şi că a notificat deja clienţii ale căror date au fost compromise. Totodată, „Revolut” dă asigurări că hackerii nu au apucat să fure vreun ban.

Parolele, codurile de securitate și detaliile cardurilor nu au fost obținute de hackeri, conform sursei citate. Incidentul a ajuns în atenția publică, după ce autoritățile de reglementare din Lituania, unde Revolut deține o licență bancară, au anunțat incidentul de securitate, conform ziarului britanic.

Două milioane de utilizatori în România

Revolut este o aplicație financiară cu 20 de milioane de clienți în întreaga lume. Utilizatorii pot face plăți prin aceasta, dar și investiții în criptomonede și acțiuni, pot face rezervări pentru hoteluri și vacanțe, iar mai nou pot accesa credite de nevoi personale. În România, Revolut are două milioane de clienți.

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Unde te poți caza pe lângă cele mai frumoase cascade din România

Urmatoarea stire

Stelian Bujduveanu, viceprimarul Capitalei: „Nu poți să iei un spațiu ca speculă și să-l ții. Îl iei ca să-l transformi”

Stiri pe aceeasi tema