Alba: Contract de 5,1 milioane de lei pentru elaborarea documentației tehnice ce vizează modernizarea DN 14B Blaj

O firmă din Cluj-Napoca va elabora studiul de fezabilitate şi proiectul tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuş, un contract în acest sens, în valoare de peste 5,1 milioane de lei, fiind semnat joi de către reprezentantul societăţii şi primarul municipiului Blaj, Gheorghe Valentin Rotar, relatează Agerpres.

Potrivit unui comunicat postat pe pagina sa oficială de Facebook, edilul Blajului, Gheorghe Valentin Rotar, a semnat, joi împreună cu reprezentantul SC Construct C.D.P SRL Cluj-Napoca, contractul privind serviciile de elaborare „Studiu de Fezabilitate, PAC şi Proiect Tehnic de Execuţie pentru modernizarea DN 14B + Poduri (peste CF M200 Teiuş şi CF M300 Crăciunel)” pentru realizarea obiectivului de investiţie „Drum Transregio Blaj – Teiuş – A10”.

Valoarea contractului este de 5.140.000 de lei (fără TVA), iar finanţarea este asigurată de către Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Municipiul Blaj este coordonatorul proiectului şi se va ocupa de implementarea acestuia.

Durata de elaborare a studiului de fezabilitate, autorizarea executării lucrărilor de construire şi a proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuş este de 10 luni.

„După realizarea acestora, întreaga documentaţie va fi predată CNAIR, pentru executarea lucrărilor de modernizare a DN 14B Blaj – Teiuş”, precizează sursa citată.

Realizarea documentaţiei tehnice şi elaborarea proiectului tehnic pentru modernizarea DN 14B Blaj – Teiuş se fac în baza protocolului de colaborare încheiat, în data de 14 martie 2022, între CNAIR, Primăria Municipiului Blaj, Consiliul Judeţean Alba şi Primăriile din Crăciunelu de Jos, Mihalţ şi Teiuş.

Obiectivul investiţional „Drum Transregio Blaj – Teiuş – A10” vizează modernizarea DN 14B, prin realizarea, pe majoritatea drumului, a câte două benzi de circulaţie pe fiecare sens, construirea a două poduri rutiere peste pasajele de cale ferată de la Teiuş şi Crăciunelu de Jos, precum şi scoaterea traficului greu din comuna Crăciunelu de Jos, singura localitate traversată în prezent de DN 14B, pe ruta Blaj – Teiuş.

Citeste continuarea pe www.g4media.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Povestea unei tinere de 23 de ani, care a fost salvată de bebelușul ei nenăscut

Urmatoarea stire

VIDEO: Manuală versus automată într-o cursă de accelerație cu Porsche 911 GT3

Stiri pe aceeasi tema

trei soldaţi ruşi au murit

Potrivit Ministerului Apărării, o dronă ucraineană a fost doborâtă luni dimineaţa devreme în apropierea bazei Engels, dar căderea…