AICI AU FOST PRINȘI CAPII JANDAMERIEI, CÂND ÎI “FRECAU MOTANUL”!


”Doi jandarmi au fost răniți, după ce unul dintre ei a tras cu pistolul din greșeală. Glonțul i-a trecut prin palmă celui care a manevrat pistolul, iar colegul său a fost împușcat în abdomen”.

Orban stă pe malul lacului Fundeni!

”Totul s-a întâmplat noaptea trecută, iar cei doi au ajuns de urgență la spital. Cei doi jandarmi se aflau în timpul serviciului, în județul Ilfov. Unul dintre ei și-a scos arma din dotare  și pentru că a manevrat-o greșit, pistolul s-a descărcat accidental.

Astfel, glonțul a trecut prin palma jandarmului și apoi l-a lovit în abdomen și pe cel de-al doilea jandarm. La fața locului au ajuns ambulanțe, care le-au acordat primele îngrijiri medicale și i-au transportat la spital”.

”Confirmăm incidentul”…

Aceasta este știrea care a făcut înconjurul mediatic de rigoare în data de 23 martie. Și pe care Inspectoratul General al Jandarmeriei Române a confirmat-o. Printr-un comunicat pe care îl redăm integral. Veți vedea de ce…

”Bitanu” Barbu încă se crede ”Tătuțul”!

”Confirmăm producerea acestui incident în care au fost implicați doi jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Ilfov. Incidentul s-a produs noaptea trecută, în localitatea Pantelimon din județul Ilfov.

Un echipaj format din trei subofițeri, în timp ce acționa pe raza județului Ilfov, a observat pe un teren viran situat pe Centura București, între localitățile Glina și Pantelimon, un autovehicul suspect. Ajunși la fața locului, jandarmii au observat mai multe persoane care sustrăgeau fier. În încercarea de a-i opri, unul dintre jandarmi a coborât din autospecială și a executat mai multe focuri de armă, în plan vertical. După somațiile legale făcute, subofițerul a revenit în autospecială și momentul în care a vrut să asigure armamentul acesta s-a descărcat, unul dintre jandarmi rănindu-se la mână, iar glonțul ricoșând în abdomenul unui alt jandarm.

Imediat după acest incident, cei doi jandarmi au fost preluați de către ambulanță, conștienți, și transportați la spital. La acest moment, leziunile provocate nu le pun viața în pericol.

În loc să își vadă de motan sau barem de Cătălina, Enescu trimite civili înarmați să facă pe paznicii

Circumstanțele în care s-a produs evenimentul urmează să fie elucidate de către instituțiile abilitate. La nivelul Inspectoratului General al Jandarmeriei Române au fost dispuse, de urgență, verificări interne cu privire la cele întâmplate, urmând ca rezultatele să fie puse la dispoziția organelor abilitate”.

Și civilul cu glonț pe țeavă…?

Acum, de ce să nu recunoaștem, IGJR-ul lui Mastan a ”diseminat în fluxul informativ” al Ministerului Afacerilor Interne un comunicat oficial pe gustul ministrului sindicalisto- pălincar. Unul cu studii terminate la 37 de ani! Și care astfel a auzit exact ce îi place să audă… Numai că, ghinion, uite că nu chiar toată ”lumea bună” a sistemului este la fel de credulă ca și plagiatorul de la Interne. Mai ales atunci când, în timp ce toate televiziunile vorbesc de Ambulanțele care i-au transportat la spital pe cei doi ”eroi”, IGJR susține că, încălcând flagrant toate procedurile asumate de chiar ”Doctorul Raed Arafat”, paramedicii ar fi transportat doi pacienți împușcați în aceeași ”Ambulanță”!

În plus, semne de întrebări ridică și faptul că ”suspecții” încercau să sustragă fier vechi de pe un teren viran, ci nu din curtea vreunei societăți comerciale, șantier sau altă locație asemănătoare.

Însă la ”next level” al anchetei pe care ”mințile luminate” ale MAI o derulează într-un ”blat” total, trebuie lămurit urgent de ce, din toată ”autospeciala”, doar ”un subofițer a coborât și a  efectuat focuri de armă”. După care a intrat înapoi în ”autospecială”, unde s-ar fi produs incidentul… În timp ce colegii din autospecială ce făceau? Postau pe Tik – Tok…? Greu de crezut… Mai ales că procedurile de intervenție în astfel de operațiuni sunt cât se poate de clare! Și, spre cinstea lor, jandarmii special antrenați nu au fost protagoniști ai unor astfel de incidente cel puțin penale. Până acum… Când, pentru a le întinde o ”mână colegială” șefilor MAI implicați în această anchetă, îi informăm că unul dintre ”subofițerii” cu glonț pe țeava pistolului era civil! Da, da… Era îmbrăcat în civil! Unul dintre ”pistolarii” din cea de a doua echipă a IJJ Ilfov ajunsă în ”perimetrul Dobroești – Pantelimon”!

Au fost două echipe!

Pentru că ”organele abilitate” vor descoperi lesne, dacă urmează pașii procedurali ai audierii de îndată a tuturor celor implicați, că în ”perimetrul incidentului” au fostă DOUĂ, ci nu doar o echipă de intervenție! Însă niciuna dintre echipele militaro – civile prezente nu poate explica încă, cel puțin prin prezentarea către organele de anchetă a ordinelor de misiune absolut obligatorii, ce căutau acolo, noaptea! Ce? Singura certitudine fiind că, având de confruntat o ”situație operativă” neprevăzută, una dintre echipe a solicitat sprijinul unei alte echipe… Cea mai aproape fiind tocmai cea ”acoperită”, condusă de civilul cu glonț pe țeavă!

Bodyguardul lui Orban de la Dobroești!

Astfel titram ”lovitura” din 29 iulie 2020! Una care a dus la deschiderea unui nou dosar penal îndreptat împotriva colonelului Bogdan Enescu! Numai că procurorul militar Radu Mihăiță Cazacu, având la rândul său pe cap alte dosare penale ”pe persoană fizică” instrumentate de către DIICOT – și în care a fost recent audiată chiar mama fetiței sale!- nu a mai apăsat pe ”accelerator”. Ceea ce nu înseamnă că nu se știe de prietenia dintre fostul șef al Jandarmeriei Române și ex- premierul Ludovic Orban. Prietenie asumată inclusiv prin echipajele de jandarmi în civili obligați să asigure protecția locuinței lui Ludovic Orban de pe malul lacului Fundeni, în Dobroești… Motiv pentru care de altfel se pare că ”Motanul” Enescu a și fost păstrat la conducerea IJJ Ilfov. Acum, pur și simplu este treaba colonelului Enescu dacă mai crede sau nu în legendarea ”Bitanului” Costel Barbu cu privire la întoarcerea lui Ludovic Orban la vârful politicii. Sau dacă doar vrea să îi plătească astfel datoriile numirii sale în fruntea IGJR… Dar, dacă tot insistă să asigure în continuare securitatea vilei lui Orban și acum, când acesta nu mai deține nicio funcție de conducere în statul român, atunci să o facă pe banii lui! Și să apeleze, transparent, al serviciile unei firme private de profil! Pentru că, în timp ce Jandarmeria se confruntă cu o criză acută de personal iar pe subofițeri se trage zi și noapte să participe la tot felul de misiuni suplimentare și neplătite, chiar nu este corect ca alții ”să frece Motanul”! Prin Dobroești, colț cu Pantelimon…

Mastane, ce băiat bun te-ai făcut tu…

Drept urmare, uite că prin aceste dezvăluiri ”deviem” traseul unei anchete altfel ordonate pentru mușamalizarea acestui caz scandalos. Și în care principal vizat ar trebui să fie inspectorul șef al IJJ Ilfov. Omul urmărit penal și ”ejectat” de la conducerea Jandarmeriei Române pentru că încasa sume amețitoare din ”orele suplimentare” de sâmbătă și duminică petrecute acasă! La bustul gol, în timp ce își freca motanul – la propriu, desigur! – pentru a impresiona asistența privitoare.

Mastane, știai..? Știai!

Anchetă care trebuie să stabilească dacă ”incidentul” a avut loc în Pantelimon sau în Dobroești! Dacă a doua echipă a venit din Dobroești! Și ce anume căuta acolo! Noaptea! În civil! Și cât de aproape se aflau subofițerii de locuința fostului premier Ludovic Orban! Că doar Enescu trebuie să știe! Rămânând de văzut dacă și încă inspectorul general Alin Mastan și-a făcut calculele că, dacă tot va fi ejectat din fruntea IGJR după 25 mai, atunci barem să facă pe ”băiatul bun” cu ceilalți lideri din teritoriu. Și să ”înghită” astfel comunicatul IGJR. Unul care nu face decât să dovedească slugărnicia deja grețoasă a pea multora dintre capii Jandarmeriei. Cei care au ajuns să îi ”frece Motanul” unuia care nu mai are acest drept legal de ani de zile.

Pentru că, de când cu dezvăluirea apucăturilor colonelului Enescu, subofițerii obligați să presteze ilegal astfel de misiuni ”pe persoană fizică” se resemnează că ”freacă motanul” atunci când sunt trimiși în astfel de operațiuni neînregistrate oficial!

Și câți nu or mai fi ca Ludovic Orban! Cel care probabil se și jură că habar nu are că băieții care fac nopți albe pe lângă casa lui din Dobroești sunt ”civili cu glonț pe țeavă”…

Citeste continuarea pe www.national.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stirea precedenta

Sorana Cîrstea avansează în optimi la Miami după un meci entuziasmant

Urmatoarea stire

Aradul nu se complică; învinge la Cluj și se pregătește de semifinala cu CSU Constanța – Glasul Aradului

Stiri pe aceeasi tema