”Ai legătura, cu un festival nu se face primăvară!”


Clotilde Armand, primarul sectorului 1 al Capitalei, a anunțat că – timp de două săptămâni – Piața Amzei va găzdui festivalul Romanian Design Week, dar Alexandru Petrescu, fost ministru al Economiei, îi transmite tranșant că nu se face primăvară cu un… festival. 

Alexandru Petrescu – vicepreședinte al Partidului Social Democrat, filiala Sector 1 – se întreabă și ce se va întâmpla după data de 28 mai, atunci când festivalul anunțat cu ”surle și trâmbițe” de Clotilde Armand se va încheia.

Clotilde Armand a transmis că dorește să ”scoată la lumină” un spațiu lăsat în paragină, timp de două săptămâni, numai că Alexandru Petrescu este de părere că Piața Amzei ar trebui să fie o ”casă permanentă” pentru artiști, un ”hub cultural și gastronomic”.

Cu un festival nu se face primăvară! Clotilde Armand, încă primar al Sectorului 1, afirmă aseară, mândră, că Piața Amzei găzduiește, pentru două săptămâni, Romanian Design Week – o inițiativă de succes privată -. asociindu-și, astfel, prezența administrativă cu efortul de a «scoate la lumină» un spațiu care ar fi avut toate premisele să fie un excelent perimetru de utilitate publică, culturală și comercială atât de necesar comunității Sectorului 1.

Îmi pun speranța că artiștii și reprezentanții industriilor creativ-culturale să-și găsească permanent «o casă» în Piața Amzei, astfel încât să mai acopere ecourile proiectul eșuat al primarului Armand din 2021, anunțat en fanfare, de a transforma Piața Amzei într-un hub cultural și gastronomic”, precizează Alexandru Petrescu.

Foto – Alexandru Petrescu/Facebook

”Ne întoarcem la paragină, gunoaie și abandon?”

Piața Amzei prezintă o imagine deplorabilă, un tablou sumbru al unui proiect anunțat, dar neterminat, chiar dacă – reamintește fostul ministru al Economiei – Clotilde Armand a promis încă din anul 2021 că ”rezolvă problema imediat”.

Promisiunea nu a fost, însă, transpusă în realitate, motiv pentru care Alexandru Petrescu îi transmite edilului că ”mingea” se află tot în terenul său.

Ce facem cu Piața Amzei după 28 mai? Ne întoarcem la paragină, gunoaie și abandon? Cum rămâne cu funcționalizarea și deschiderea spațiilor comerciale astăzi inutilizabile din interiorul construcțiilor din Piața Amzei?

Clotilde Armand a promis solemn și live pe Facebook, în 2021, că rezolvă problema imediat, însă au trecut 2 ani de atunci și Romanian Design Week se organizează câteva zile, în spațiile care ar trebui să deservească permanent comunitate locală din zonă.

Clotilde, ai legatura!”, a mai scris Alexandru Petrescu pe pagina sa de socializare.


Citește și:

Disidentul rus Alexei Navalnîi, trimis pentru a 15-a oară la ”IZOLARE”: ”Mă întorc în singurătate”

EXCLUSIV | Mohammad Murad, audiat în dosarul ”Dan Diaconescu”: ”Nu le cunoșteam pe…

Citeste continuarea pe www.gandul.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema