Aglomerație în punctele de trecere a frontierei spre Grecia. Cât așteaptă turiștii români și ce recomandă Ministerul de Externe


Turiștii români care pleacă în vacanță în Bulgaria sau Grecia stau din nou la cozi pentru a trece frontiera. Ministerul Afacerilor Externe le transmite românilor care se află, tranzitează sau vor să meargă în Bulgaria sau în Grecia sau să se întoarcă din aceste țări că în această perioadă se preconizează înregistrarea unor timpi de așteptare ridicați la punctele de trecere a frontierelor rutiere bulgare și elene.

Naxos, GreciaFoto: Walter Zerla / ImageSource / Profimedia

Întârzierile de la punctele de trecere a frontierei grecești i-au înfuriat pe turiștii din Balcani care se arată deosebit de deranjați de această situație, a scris publicația elenă Thess Today, conform Rador. „Rușine, rușine, inacceptabil” – cu aceste cuvinte, turiștii români, bulgari sau sârbi comentează lungul proces de control de la punctele de intrare în Grecia, la care sunt supuși și anul acesta cei care aleg să-și petreacă vacanța în nordul Greciei.

În acest context, Ministerul Afacerilor Externe a transmis, sâmbătă, recomandări de călătorie pentru cei care merg la mare în Bulgaria sau în Grecia.

Conform MAE, în prima parte a zilei de sâmbătă, timpii medii de așteptare pentru tranzitarea punctelor de trecere a frontierei dintre Bulgaria și Grecia sunt între 30-40 de minute.

„MAE continuă monitorizarea situației din punctele de trecere a frontierei și a timpilor medii de așteptare prin reprezentanții Ambasadei României la Sofia și ai Consulatului General al României la Salonic, prezenți în PTF Makaza-Nymphaia și PTF Kulata-Promachonas, fiind, de asemenea, pregătiți să ofere asistență consulară cetățenilor români care întâmpină dificultăți, în limitele competenţelor”, spune instituția.

Recomandări pentru turiștii care aleg vacanța în Grecia sau în Bugaria

  • Folosirea tuturor punctelor de frontieră către Bulgaria sau către Grecia și să se asigure că dețin combustibil, apă, alimente sufiente pentru astfel de situații.
  • Să aibă în vedere posibilitatea măririi considerabile a timpilor de așteptare la trecerea prin punctul de frontieră Ruse, la taxa de pod, atunci când turiștii români revin în România și aleg să intre în țară prin PTF de la podul Giurgiu-Ruse.
  • Turiștii români care aleg să revină în țară prin PTF Giurgiu-Ruse să pregătească, în prealabil, suma exactă pentru taxa de pod, și anume 2 (doi) euro (monede cu valoare nominală de 1 euro sau 2 euro) sau 4 (patru) leva, în acest mod putând fi scurtați considerabil timpii de așteptare la procesarea și eliberarea documentelor justificative tip chitanțe, facturi sau bonuri fiscale.
  • Este importantă informarea corectă, achiziționarea din timp a vinietelor electronice și achitarea conformă a taxelor de drum tip TOLL, pentru folosirea infrastructurii rutiere publice din Republica Bulgaria, în conformitate cu legislația în vigoare.
  • Firmelor românești de…

Citeste continuarea pe www.hotnews.ro

Total
0
Shares
Adauga un comentariu

Stiri pe aceeasi tema